- Наша обавеза и наша одговорност је сада још већа када будете смењени и врло битно је да пошаљемо поруку да се овде не бране фотеље зарад фотеља, већ због изборне воље грађана.


Поручио је да ако та воља грађана буде нарушена "имаћете протесте у највероватније свим градовима Црне Горе".

- ДФ је урадио све и урадиће све да дође до договора, неће издати изборну вољу грађана и неће правити аранжмане са ДПС-ом, јер они су наши политички противници, поручио је Кнежевић.

Навео је да није желео да буде у Кривокапићевој влади, али и да не жели да буде ни у новој ако буде формирана из актуелне парламентарне већине

- Нећемо дозволити да Срби буду гетоизирани и буду означени као антидржавни елемент. Рука је пружена, коцка је бачена, хајде да се договоримо, навео је Кнежевић.

Он је на договор позвао након данашње седнице Скупштине, након што Бечић буде смењен, јер то је, казао је, наша обавеза због грађана који су нам дали подршку 30. августа 2020., а којима смо "саопштавали да нећемо правити никакве аранжмане са ДПС-ом".

"Очекујемо да покажемо одговорност, државничку спремност и сачувамо изборну вољу грађана у оквиру парламентарне већине", рекао је, између осталог, Кнежевић и додао да прихвата и да ти одговори буду отворени за јавност.

Милошу Конатару из коалиције Црно на бијело поручио да они немају право да већину формирају са ДПС-ом, јер им то право, како је казао, није дато на изборима.

Да сте, рекао је Кнежевић Конатару, најавили сарадњу са ДПС-ом не бисте прешли ни цензус.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".