Редитељка и ћерка Ђорђа Балашевић, Јелена Беба Балашевић открила је до сада непознате детаље о делима које публика још увек није чула и видела, а која су остала иза славног кантаутора:

Фото: Ненад Карлић

 

 

- Ако изузмемо "Као рани мраз" који је писан у форми сценарија, ово је први драмски текст који је Ђоле написао. Наслов и даље не можемо откривати пошто се ради о специфичној игри речи, али представа је комедија ситуације у којој се неколико карактера налази у околностима које су биле несретне за ову земљу и друштво. Комад је замишљен са пуно музике и хумора, мало историјских података, бенигних сукоба и заплета, наравно са сретним крајем - рекла је Беба.

Како је емисија "Мојих 50" чувена по томе што у њој истакнуте личности бирају омиљену музику и кроз приче о песмама откривају до сада непознате детаље из свог живота, овонедељно издање познате емисије Наxи радија донеће до сада неиспричане приче о породици Балашевић и њеним члановима.

Говорећи о песми "Наопака бајка" коју је Балашевић написао када је Беба доживела тешку саобраћајну несрећу 1999. године, наследница великог уметника каже да је то једина "татина песма коју избегава да чује".

Фото: Дарко Дозет

 

 

- То је татина песма коју избегавам да чујем. Бојим је се на неки начин. Сећам се када је дошао из студија, он је мени најавио да ће направити песму која је везана за догађај, који се целој мојој породици десио 1999. године, када сам ја имала саобраћајну несрећу. Ја сам била тешко повређена и то је нажалост, оставило, за цео живот, траг на све нас. Ипак, из тога смо заједно изашли као победници... То је једина песма коју избегавам у широком луку. Враћа ме на тај период који је изгледао као један тунел, без и најмањег зрака светлости. На срећу смо превазишли то, сви заједно - емотивно и искрено говори Беба у емисији "Мојих 50".

У новембру прошле године, Ђорђе је послао члановима породице мејл са захтевима,  о томе што његова породица треба да уради када њега више не буде било. Ћерка Беба, каже да су се тада сви јако бојали да ће му се нешто догоди:

- То није био списак захтева, већ као Киплингова песма. Неће бити никад објављена јер је то нешто између њега и нас. Кад сам то добила, нисам желела да читам. Све нас је припремио на то. Једна од порука је била како да се понашамо кад "плотун бљувотина" крене на његову породицу, говорио је како да се односимо према његовом ауторству. Ми то сада проводимо, као човеку који нам је испуњавао све жеље - испричала је ћерка легендарног кантаутора у емисији "Као сав нормалан свет".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".