Наиме, Папа Фрања укључио се из своје резиденције Света Марта у Ватикану у популарну емисију "Ке темпо ке фа" на телевизији Раи3.

Мигранти, Медитеран као највеће гробље у Европи, опасност од избијања рата, патње становништва у ратним подручјима, вирус корона, али и климатске промене које доносе ризик да земљ постане ненасељива, само су неке од тема о којима је папа говорио у емисији.

Поглавар римокалитоличке цркве је говорио и о питањима егоизма, агресивности и усамљености која су један од разлога великог пораста убистава и самоубистава.

Он је, говоривши о вршњачком насиљу у школама, апеловао на неопходност едукације и послао поруку родитељима да постану блиски са децом, разговарају са њима и имају разумевања ако они склизну са правог пута.

Интервју са папом изазвао је бројне реакције. Док једни сматрају да је то добар потез јер је папа константно присутан у заједници, традицоналисти католичке цркве критикују га јер сматрају да оваквим гестом доприноси секуларизацији и десакрализацији папске владавине.

Он се у свом мандату сусрео са неколико хиљада сиромашних људи, а овим интервјуом, кажу они који су га подржали, постигао је отворени дијалог са свима.

- Човек треба да гледа човека одозго само ако му помаже да устане, јер смо сведоци свакодневне реалности и доминације човека. Када неко хоће да добије посао мора да поднесе поглед одозго јер шеф доминира - рекао је, између осталог, папа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".