Како се наводи, до инцидента је дошло на граници са Мађарском, а двојица хрватских држављана, старих 46 и 30 година, ухапшени су у суботу касно поподне због нелеганог преласка државне границе.

Све се догодило на граничном прелазу Дубошевица-Удвар, када су на излазној траци из Хрватске два аутомобила хрватских таблица без заустављања наставила вожњу и ушла у простор Мађарске.

- Брзом интервенцијом мађарске граничне полиције једно возило је у близини границе заустављено и ухапшен је возач, 46-годишњи хрватски држављанин - речено је у полицији.

Друго возило се, бежећи испред возила мађарске полиције, за неколико минута вратило на гранични прелаз, без заустављања прошло и великом брзином наставило да се креће према унутрашњости Хрватске.

Хрватска полиција је потом кренула у потеру за њим и зауставила га код 30 километара даљеног Чеминца.

Hrvatska policija nastavlja kriminalističku istragu radi utvrđivanja svih činjenica događaja, kao i motiva zbog kojih su uhapšeni pokušali da uđu u Mađarsku na nelegalan način.

Obojica su od ranije poznati policiji zbog drugih krivičnih dela. Protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave.

- Ne, nije bilo nikakve pucnjave, nije bilo štete na graničnom prelazu, niti je iko povređen - rekao je za Jutarnji Dražen Prole iz Odeljenja za odnose sa javnošću PU osječko-baranjske.

Prethodno su pojedini hrvatski mediji preneli da je do incidenta došlo na granici između Hrvatske i Srbije i da je bilo i pucnjave.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".