Рукавина је возио странку која је имала саобраћајну несрећу на карловачком подручју у Дубровнику и уредно га оставио на жељеном одредишту, на југу Хрватске. Потом је полако кренуо натраг према Карловцу.

Али, према причи његовог колеге, Ивице Рибичића, коју је он поделио за хрватски Капортал, возача су звали из централе и рекли му да се клијент пожалио да је изгубио новац, и то већу количину. Таксиста је већ био код Сплита кад је стао, а на задњем седишту аутомобила имао је шта и да види.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Три коверте пуне новчаница - није их бројао, али по процени било је можда и 100.000 куна, више од 13.000 евра. Вредни таксиста Никица није се двоумио шта ће учинити, већ је одмах окренуо такси и вратио се у Дубровник како би странки вратио новац.

На крају се испоставило да је у таксију било остављено око 90 хиљада куна (скоро 12.000 €). Након што је вратио новац добио је и награду од 100 куна.

Рибичић каже да се у таксијима често деси да пронађу разне ствари, али да се догађа и да се клијент никад не јави. Има оних који би и овакав вредан проналазак - хрпу лове сигурно задржали и правили се да није ништа остављено у таксију. Међутим, овај возач права је поштењачина.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".