А.С. (21), девојка која је управљала аутомобилом, осумњичена је да је извршила кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја и она је из болнице пребачена у притвор.

- Сумња се да је она, 29. јануара ове године, у раним јутарњим сатима, на подручју Владичиног Хана, управљајући аутомобилом марке "голф", у коме су биле три путнице, пробила заштитну металну ограду на мосту и слетела у Јужну Мораву. Две путнице у аутомобилу, старости 21 и 22 године, изгубиле су живот, док су А. С. и једна двадесетогодишњакиња задобиле лаке телесне повреде - стоји у полицијском саопштењу.

По налогу заменика тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању, осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена тужилаштву, пише Блиц.

Фото: Танјуг

 

 

Иначе, тело Катарине П., друге страдале, пронађено је јуче око 13 сати у кориту реке Јужна Морава у близини места где је пронађено прво тело погинуле Анђеле М.. У болници је и К. М.

- Возило иде на технички преглед, потом ће бити вештачење саобраћајне струке. Издате су наредбе обдукције. Чим се буде констатовало да су А.С. и К.М. способне да дају изјаве биће саслушање након ког ћемо знати више детаља. Након саслушања ће се одлучити тачно о даљој судбини девојака. Уколико буде било потребно вештачиће се и телефони, мада то није пракса када је реч о саобраћајним несрећама - речено из тужилаштва у Врању за "Блиц".

Подсетимо, у саобраћајној несрећи која се догодила око 4 ујутру у суботу, у аутомобилу су биле четири девојке старости од 20 до 22 године, све из Предејана.

Аутомобил се кретао из правца Владичиног Хана магистралним путем ка Предејану, када је приликом изласка из тунела код места Џеп пробио заштитну ограду на мосту на Јужној Морави и слетео у реку, са висине од око 20 метара.

Том приликом погинуле су Анђела М. и Катарина П. из Предејана. А.С. која је управљала возилом и К.М. су прошле са повредама главе и огреботинама, ван животне опасности су и збринуте су у Здравственом центру Врање.

Фото: Друштвене мреже

 

 

- Девојке су на посматрању и још нисмо узели изјаве. Саобраћајни вештак је одрадио вештачење - речено је за Блиц.

Према прелиминарним резултатима, узрок несреће је неприлагођена брзина условима и стању пута, односно пребрза вожња. Возило се кретало брзином од око 100 километара на час, што је пребрза вожња за те услове. Такође се наводи да је девојка која је возила била под дејством алкохола.

У суботу ујутру на подручју Владичиног Хана падао је снег па се претпоставља и да је коловоз био клизав.

Према подацима са увиђаја ауто је закачио десетак заштитних стубова на огради пре него што је пробио банкину и ограду и слетео у реку.

Данијела Трајковић, Виши јавни тужилац, каже да повређене девојке још увек нису саслушане јер им се прати здравствено стање.

Како сада ствари стоје, девојка која је возила ауто, ући ће у кривични поступак. Према незваничним информацијама имала је 0,3 промила алкохола у крви. Према наводима ВЈТ, девојка која је возила, А.С. је имала је пробну возачку дозволу и после 23 часа није смела да управља возилом.

У Владичином Хану влада туга, а град је прогласио недељу за дан жалости.

(Блиц)