Наиме, она је прво почела да осећа несносне болове у стомаку, због којих није могла да једе.

Фото: Архива Новости

 

Она је прво открила колико је прошло од Меримине дијагнозе канцера до смрти.

- Два месеца и десет дана. Сви смо били с њом, све четири сестре. Посветиле смо се томе да она буде боље и да се излечи. То је био велики удар за нас. И за њу, била је више шокирана том дијагнозом него ми. Није могла да верује. Она је живела тако да смо ми мислили да ће умрети од инфаркта, никако нисмо мислили да ће се десити канцер - казала је она за наведени медиј.

- Стомак је почео много да је боли у априлу, ишла је код доктора који ју је лечио од хеликобактерије, коју је последично добила од короне. Радила је ултразвук и сви су били у реду. Неколико пута је питала доктора да уради магнетну резонанцу, јер се жалила да је "чудно" боли. Била је врло интуитивна, рекла ми је да се прибојава да се ради о панкреасу. Али сматрали смо да доктори, који су мислили да нема потребе да се зрачи магнетном резонанцом, знају најбоље. Кад су болови постали толико јаки да није могла да једе, без консултације с лекаром отишла је да уради магнетну резонанцу и добила је дијагнозу - додала је Љубица.

Фото: Милена Анђела, Инстаграм принтскрин/ljubicanjegomir

 

- Тад је кренуо један ролеркостер или вихор у ком ни ми ни она нисмо знали шта радимо од разних информација. Сви су лекари после дијагнозе прогнозирали брз крај јер се мама касно јавила. Били су песимистични. Ми смо мислили да ће успети да се избори. Све смо пробали. Њој је било лоше током друге хемиотерапије, тада се све погоршало, добила је и бактерију од које јој се развила сепса. Неки доктори су рекли да је та бактерија у складу с болешћу, али добила ју је у болници. На крају је због бактерије добила сепсу и због ње преминула - наводи Љубица.

- Од почетка је могло све да буде боље. Од почетка је лечена хеликобактерија. Кажу да рак панкреаса почне да боли тек када се потпуно развије. Чињеница је да је она пет месеци свакодневно ишла код лекара тражећи решење за болове које је имала. То је био први пут да се она посветила неком свом болу, и то активно, раније није ишла код лекара због болова. Лечила се код једног београдског еминентног доктора. Рачунала је да он зна, али, ето, он није знао или није видео. Имала је пет различитих дијагноза свог стања док није откривен канцер - казала је, па истакла да је Мерима последње дане провела у болници.

- Прво у једној, одакле смо је практично отеле и одвеле у другу. Морала је да оде у болницу јер је добила високу температуру због сепсе - закључила Ljubica.

(Stori)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".