- Важно је за камеру. Лепо је у смислу кад је човек фотогеничан, али то заправо нема везе са лепотом. Мислим да није лепота фотогеничност, него харизма која постоји. Заправо је то хемија између камере и човека. Тако да у ствари хемија је битна. Сигурно могу рећи да је битнија од лепоте. А ту хемију имају људи који немају сасвим правилну лепоту. За овај посао је битнији фактор који човек носи са собом и то нешто што има изнутра од лепоте. Певачица не крије да је трема увек присутна када наступа пред публиком у Београду, али и да јој је драго што се концерт у Звездара театру одржао упркос погоршању ситуације са коронавирусом.

- Београд је ипак мој родни град и ја се ту осећам удобно. Увек имате трему зато што је сваки концерт један нови сусрет и то је оно што је много лепо. Оно што ми је још драже је што смо успели хвала Богу да се окупимо без обзира на ове страшне околности. Звездара Театар јако води рачуна у том смислу о својој публици и о свим мерама. Као такви, стварно сјајно функционишу као и остали театри у Србији - каже Лена и додаје:

- Имам утисак да је театар још најбезбедније место у том смислу. Имам среће да концерте радимо по театрима у Србији и у региону, али и на фестивалима који су везани за домове култура.

Према њеним речима не смета јој што се у данашње време лако постаје певачица.

- Не мислим о њима. Немам времена. То је увек било тако. Увек сте имали људе који се на различити начин баве својим послом, а ја сам студирала музику. Имам толико фантастичних колега са којима сарађујем и дивних, великих музичара, са којима сам имала прилике да радим и учим од њих. Хоћу да вам кажем, то је мој свет, за све друго нисам била заинтересована - искрена је она.

Лена је једна од оних који свој приватни живот држе далеко од очију јавности. Концерт је отворила песмом “Београде” на коју је како истиче поносна. Мушке подршке није било, јер како каже муж и синови, Вук и Теодор, јако добро познају њен репертоар.

- Давно сам се одлучила на такав корак, јер живим са партнером који нема везе са јавним послом. Као што моја мајка није била део јавне сцене, тако нисам ни ја мислила да он треба, нити је он желео да буде део јавне сцене. Да је желео он би се бавио неким оваквим послом. Док неће да пропева онда ништа - рекла је Лена кроз осмех.

Ленин отац, Душан Ковачевић, кроз живот давао јој је само један савет, који јој и дан данас понавља свакодневно.

- Пази се сине.

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".