- Руска економија је одлично издржала санкција којима је била подвргнута. Ако погледате бројке, видећете да је руска економија много јача него што се то обично мисли на Западу", рекао је Орбан на конференцији за новинаре након петочасовног разговора са руским председником Владимиром Путином у Москви -преноси агенција РИА Новости.


Он је предочио да је политика санкција према Русији нанела много више штете Мађарској, оценивши да политика санкција на крају има супротан ефекат и "осуђена је на пропаст".

Орбан је указао да су разлике између ставова Русије и чланица НАТО о украјинско-руској кризи значајне, али да се "могу премостити".

- Данас сам се уверио да се постојеће разлике у ставовима могу премостити и да је могуће потписати споразум који би гарантовао мир, безбедност Русије и који би био прихватљив и за земље чланице НАТО", рекао је Орбан током брифинга за новинаре - преноси Ројтерс.

Премијер Мађарске је изразио наду да ће разговори који ће се водити у наредним данима и недељама довести до споразума, уверен, како је рекао, да у Европској унији не постоји ни један лидер који би желео сукоб са Русијом.

- Моја посета је мировна јер бих могао да кажем да је Европска унија једна, што значи да нема ниједног лидера у ЕУ који би желео да започне сукоб са Руском Федерацијом - рекао је Орбан на конференцији за новинаре.

Према речима мађарског премијера, с обзиром на актуелну геополитичку ситуацију, сусрет са Путином је био најважнији који је имао током последњих неколико година.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".