Инцидент се догодио у четвртак касно поподне, када је лекар, након прегледа детета, покушао да му узме брис из носа. Иако је информисао дечака да то није болно, он се разбеснео, па је најпре псовао доктора и медицински сестру, а онда га је неколика пута ударио по лицу.

Како сазнајемо, дечак је са села у којем живи код лекара у Дечији диспанзеру граду дошао са мајком, која није успела да га смири. Нико од пацијента који је чуо вику дечака није реаговао, јер су, вероватно, мислили да се ради о немирном детету које се плаши сваке лекарске интервенције.

Инцидент је пријављен полицији, у којој су нам потврдили да је патрола изашла на терен и утврдила да је инцидент починило малолетно, кривично неодговорно дете.

- Патрола је изашла не место догађаја, утврдила околности и обавестила Више јавно тужилаштви у Зрењанину – речено нем је у Полицијској управи у Кикинди.

Ово је један у низу насртаја пацијената на медицинско особље. Претпрошле године догодила су се два таква инциденета. Мокринчанин Милош Д. је напао екипу Хитне медицинске службе која је по позиву дошла на интеревенцију у његову кућу, а ножем је напао и патролу полиције. Након тога је осумњичен да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".