Овај сјајни фудбалер, је у каријери играо за Борово, Војводину, Црвену звезду, Рому, Сампдорију, Лацио и Интер.

Апсолутни је рекордер у италијанској Серији А по броју постигнутих голова из слободних удараца, та бројка је фантастичних 28.

Синиша Михајловић је имао веома снажан шут, а опет и готово савршено прецизан, па је таква комбинација била права „ноћна мора“ за многе голмане широм Европе.

Упућивао је праве пројектиле ка противничким голманима. Посебно је убојит био са веће раздаљине, па је врло често матирао голмане са више од 25 метара и то углавном после удараца које не би одбранила ни „три голмана“.

Само једне сезоне у дресу Лација, Синиша Михајловић је постигао девет голова из слободних удараца, а једна утакмица, док је наступао за Лацијале, посебно је остала у сећању свим љубитељима Синишиних „бомби“ из „слободњака“.

Фото: Профимедиа

 

 

Лацио је у мечу италијанског првенства, одиграном 13. децембра 1998. године, победио бивши Синишин клуб Сампдорију резултатом 5:2, а Михајловић је на том дуелу направио историјски подвиг, постигавши хет-трик и то веровали или не из слободног ударца.

Био је то дан за сећање свих Лацијала и читаве спортске јавности у Италији. У сусрету са тимом из Ђенове, Синиша Михајловић је мајсторским головима из „слободњака“ у 29, 44. и 52. минуту потврдио епитет који носи да је уз Роберта Карлоса био најбољи извођача слободних удараца на свету тих година, али и још једном показао да ни даљине од 30 метара за њега нису представљале већи проблем. Сва три гола Михајловић је постигао скоро са исте позиције, по средини терена, само су раздаљине биле различите.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".