Њему је пресуда изречена јер је полно узнемирао девојчицу стару 5 година којој је био васпитач.

- Завршен је главни претрес, окривљени В.П. проглашен је кривим због кривичног дела недозвољене полне радње и осуђен на казну затвора у трајању од 3 године - саопштио нам је Владимир Ракоњац, портпарол основног суда у Нишу.

Павловић је на претходном рочишту негирао да је имао недозвољен однос са дететом и сматрао да наводи у пријави нису тачни.

- Све је кренуло када се девојчица пожалила родитељима да је љубио, додиривао и да је узимао њену руку коју је стављао на своје гениталије. Родитељи су се страшно узнемирили и оформљен је тим струпчњака пред којим је она то поновила, а они су утврдили да је сведочење аутентично. Тада је притворен - рекао нам је човек из истраге додавши да се у случај укључио и Центар за социјални рад.

В.П. је пред пензијом, а његово хапшење је запрепастило нишку јавност и узнемирило родитеље јер је био познат по томе што је увек отворен за шалу. Он је у неким случајевима држао часове ликовног, а некада је био и на прихвату или отпусту деце, а водио је и "креативну учионицу" са 30 ђака.

(Курир)