Локалне новине јавиле су да се инцидент догодио грешком. Жртва, 35-годишњи мушкарац по имену Суреш, држао је козу намењену жртвовању у селу Валасапали, у округу Читор у Андра Прадешу.

Оптужени, по имену Чалапати, требало је да принесе жртву животиње и одсече главу кози.

Међутим, свештеник је уместо тога употребио нож да пресече Сурешу гркљан. Неколико локалних извештаја наводи да је жртва обезглављена.

Новинска агенција Унитед Невс оф Индиа (УНИ) јавила је да је Суреш иза себе оставио супругу и двоје деце.

Према УНИ, жртвовање се догодило у оквиру животињског фестивала Канума, познатог и као Пасувула Пандуга, који се одржава трец́ег дана Санкрантија у Андра Прадешу.

Организован је у локалном храму Јелама, посвец́еном богињи заштитници Андхра Прадеша.

Локални извештаји кажу да је према полицији Чалапати био пијан у време жртвовања и да је промашио мету.

Суресх је обилно крварио и хитно је пребачен у државну болницу Маданпеле где је проглашен мртвим. Локални извештаји кажу да је Чалапатија ухапсила полиција.

Санкранти је хиндуистички фестивал посвец́ен обожавању бога Сунца, лорда Сурије. Фестивал обележава дан када сунце прелази у Макара Раши или зодијак Јарца.

Према соларном календару, сваке године пада 14. јануара, међутим прославе се могу наставити и неколико дана. Фестивал такође означава крај зиме, обележавајуц́и дуже сунчеве сате и почетак нове сезоне жетве.

Према Асиа Хигхлигхтс, људи имају тенденцију да славе фестивал одласком у храмове и купањем у купатилу у реци Ганг.

Према локалним извештајима, неки људи у селу жртвују животиње током прослава.

У Индији је непотребан бол или повреда нанесена животињама кажњив прекршај, али то не укључује жртвовање животиња током верских празника.

Међутим, жртвовање животиња у хиндуизму постепено постаје непопуларно. Пракса почиње да се елиминише неким владиним политикама и протестима организација за заштиту животиња.

Региони у којима се још увек практикује жртвовање животиња укључују државе североисточне Индије, као што су Асам и околне државе, Западни Бенгал, Ориса и делови Бихара.

(Newsweek.com)