Нови простор за извођење представа биће у подрумском делу градског театра, за чију је адаптацију Министарство културе и информисања издвојило милион динара.

- Да би Мала ноћна сцена заживела потребно је да средимо и прилаз сцени, који ће бити са Трга глумаца - каже, за "Новости", Бранислав Недић, управник Крушевачког позоришта.

-Нова сцена је спој две ствари које је Марко највише волео позоришта и кафане. Ово је био начин да се одужимо изузетном човеку, који је своје прве професионалне кораке начинио у нашем позоришту.

Улаз на сцену, са Трга глумаца, биће посебно симболичан, јер су на овом простору постављене бисте и слике великих уметника, Крушевљана - Властимира Ђузе Стојиљковића, Бате Паскаљевића, Милана Пузића, Ташка Начића, Радмиле Савићевић, Миодрага Петровића Чкаље, Борисава Михаиловића, Љубинке Бобић и Драгослава Васиљевића  Фиге. Глумац Марко Живић, који је изгубио битку са короном 14. октобра прошле године, заиграо је у Крушевачком позоришту средином деведесетих, у представама "Зачарано магаренце"(на слици), "Протекција", "Комшије су криве".

- Пре једну деценију поново је интензивирао рад у граду у ком је рођен, остварујући запажене улоге у представама "Ваљевска болница", "Чекајући Годоа", "Минут" - присећа се Недић.