Нагађа се да ли је реч о новцу или нечем другом. Овакав закључак се може извући на основу онога што су његови другови испричали истражним органима, али и пријатељима у Хрватској.

Иако изнајмљени стан није био далеко, свега неколико километара, овакав закључак се изводи јер млади Сплићанин не познаје Београд, тешко му је било да се сналази тог јутра, па му је најлакше било да до апартмана на Дорћолу дође уз помоћ таксисте, коме би дао адресу.

- Матеј је планирао да се врати у клуб "Готик", јер му је тамо остала јакна - наводи саговорник, који је у контакту са младићима, који су са Перишем дошли у српску престоницу, на дочек Нове године.

Фото: Фејсбук принтскрин/Matej Periš

 

 

- Његов излазак из клуба уследио је после наручивања и плаћања рачуна за две флаше вискија, око којег је избио мали неспоразум. Наводно, Периш и његово друштво су наручили једну, а испоручене су им две боце, које су морали и да плате.

Ово је делић могућег сценарија зашто је Периш тог јутра 31. децембра, нешто пре 1.43 изашао из клуба и кренуо ка Карађорђевој улици, где је покушао да заустави такси.

Таксиста је касније изјавио да није могао да га прими јер је ишао на заказану вожњу. Матеј је тада мало трчећи, а мало ходајући, прошао Травничку, а потом је ушао у Улицу браће Крсмановић. Камера, која га потом "хвата" је она на ресторану "Саванова", на шеталишту ка Београду на води у 1.52.

- Назире се да је особа, за коју сумњамо да је Матеј, сишла степеницама доле ка реци - наводи извор близак истрази.

Фото: И.Маринковић

 

 

- Све ово се поклапа и са анализом базних станица мобилних телефона, које су хватале сигнал Перишевог телефона. Оно што је симптоматично јесте то да сигнал његовог телефона хватају базне станице на том месту и док се види да неког или нешто носи Сава.

Није јасно да ли неко плива или га вода носи.

Тај "објекат" се види и на снимцима док пролази испод Бранковог моста у смеру ка ушћу у Дунав.

У једном тренутку, међутим, више ниједна базна станица не хвата сигнал телефона. Од тог тренутка се младићу из Сплита губи сваки траг.

Лоцирање телефона

НАША полиција, која већ две недеље даноноћно покушава да расветли судбину Матеја Периша и пронађе га, контактирала је чак и са произвођачима телефона, како би се утврдило на који начин може да се лоцира апарат, уколико је под водом. На основу свих прикупљених материјалних трагова, снимака надзорних камера на више објеката, али и анализе базних станица које су "покупиле" сигнал Перишевог телефона, припадници МУП Србије кренули су у потрагу за њим претражујући најпре Саву, Велико ратно острво, а потом и Дунав.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".