Тако је у понедељак, 10. јануара 2022. године у цркви св. Анте Падованског у Београду у вечерњим сатима слављена миса за сретан проналазак Матеја, али и за његову породицу и пријатеље, као и за све спасилачке службе како би им Бог дао наду и снагу у овим тешким тренуцима.

Мису је предводио је Станислав Хочевар, надбискуп и метрополит београдски.

На надбискупов позив упућен Његовој Светости Порфирију, патријарху српском, да се у молитву укључи и Српска Православна Црква, Патријарх је одговорио позитивно те је делегирао свога викарног епископа Јустина.

"Божја милост ће нам помоћи да га пронађемо онаквога каквога нам је Бог дао, каквога Он жели да га познајемо. Нека нам Бог напуни ту милост да би у овом тешком тренутку ипак знали да онима који воле Бога и тешки тренуци помажу да дођемо до нове спознаје, нових односа, нове снаге и нове наде - истакнуо је надбискуп Хочевар.

Фото: Београдска надбискупија

 

 

"Постоји само једна универзална Христова Црква и сви смо одговорни једни за друге. У Цркви нема граница, а Бог онима који моле даје мудрост која нам је управо у ово вријеме глобализације, пандемије и међусобних подела толико потребна. Стога је ова наша молитва и славље еухаристије велики вапај да нам Бог дадне мудрост у тражењу, сарадњи, нашим међусобним односима, мудрост у свим нашим одговорностима".

"У ово време посебно је потребно открити да је Бог наша заштита... Данас често не налазимо најдубље пријатељство и ослонац у браћи и сестрама. Али не можемо хришћански живети ако се не можемо потпуно ослонити једни на друге", нагласио је надбискуп рекавши како је управо овај догађај Матејевог нестанка прилика да будемо ослонац једни другима "јер без тога искуства потпуног поверења посебно деца и млади не могу напредовати", закључио је.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".