Када каже да нешто више није у тренду, то не значи да ту гардеробу или аксесоаре више никада неће видети видети на модној писти или улици, већ су их напросто замениле неке врло сличне алтернативе.

У суштини, један једини тренд се не задржи дуже од две до три сезоне, а такође је и честа појава и да се они некадашњи тренодви, попут начина осамдесетих и деведесетих, поново врате као најмодернији.

Па да почнемо!

Тренд дуплих ташни

Помало бизаран тренд могао се видети готово свим водећим ревијама за пролеће и лето 2019. године, а то је ношење две ташне, једне мање и једне веће. Овај тренд ни тада није био баш разумљив, али је био модеран па је тако и био врло носив те сезоне.

 

 

Чарапе на сандале

Моћ белих чарапа дошла је на ред да се уклапа са сандалама, али не више. Иако су само најхрабрије могле да понесу овај тренд, а да не изгледају смешно, више му ни оне нису верне.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chika (@changchiy)

 

Ear cuff

"Еар цуфф" минђуше које се причвршћују на хрскавици увета, нажалост ове године нису у моди. Иако их много волимо, они су заменили огромне минђуше у старинском стилу који имитирају накит са краја девентаестог и почетка двадесетог века.

 

 

Pederuše

Ради се о чувеној торби која се носи око струке или нешто ниже, на куковима, која је раније била свеприсутна, а најпопуларнија је била она чувена бренда "Гуцци" коју данас више не можемо видети на улицама. Ипак ове торбице оставили смо у прошлости, заједно са гломазним гумицама за косу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Jovanovic (@zorannah)

 

Наочаре са огледало стаклима

Заволели смо их још 2013. године, али након 5 година, томе је дошао крај. У тренду су округли, мачкасте и предимензиониране наочаре за сунце са украсима.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KavCars 🚘 (@kam_wrona)

 

Огрлица са шкољкама

Накит у облику шкољки смо виђали током целе 2019. године, а онда су га у прошлим заменили бисери, а ове године шарене перле.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atelier M (@atelierr_m)