Лукас је у својој аутобиографији споменуо и колегиницу Лепу Брену и истакао да га је она називала наркоманом у моменту када је тешила његову бившу супругу Соњу са којом је Лукас у том тренутку био растављен.

Аца је навео да сматра да Лепа Брена мисли да је он љут на њу због тога што је упознала Соњу са њеном наводном авантуром - познатим српским кошаркашем, али у питању је нешто друго.

- Када сам се одселио, у мојој кући на Бежанијској коси Соња је окупљала другарице. Пију кафу и причају. Једна од њих ми је послала снимак на којем Брена теши Соњу. "Шта се нервираш, шта ће теби тај клошар и наркоман" - написао је Лукас и додао:

- Брена и даље мисли да сам се наљутио на њу због Мајамија. Не. Прво: моја жена није ретард коме неко треба да намешта мушкарце. Друго, много важније: Брена је долазила у моју кућу и мазила моју ћерку о чијем оцу је говорила да је клошар и безвредни наркоман.

Фолкер је открио у књизи да је био позван да пева на венчању Филипа и Прије.

- Две године после нашег коначног раскида, њена пријатељица Лепа Брена припремила је свадбу: женио се Филип. Било је питање престижа ко ће бити поозван на свадбу и ко је позван да нешто отпева.

- Ацо, зовем те да ми дођеш на свадбу - јавио ми се Филип.

- Хвала ти Филипе на позиву, али ја имам један услов. Услов је да Брена не буде на свадби, рекао је између осталог Аца Лукас.

Иначе, Лукас је без длаке на језику рекао да су се Живојиновићи, како Боба и Брена, тако Филип и Александра Пријовић са њим дружили само из користи.