Забринута за свој посао, она је објаснила да није приметила да је жена коју је интервјуисала и примила на посао трудна, па ју је њена одлука да оде на породиљско одуство изненадила.

Забринута што компанија сада не може да се шири и оствари профит, шефица је своје муке поделила на родитељском форуму, питајући се да ли жена има право да се пријави за посао у малој компанији када је знала да ће отићи на породиљско одсуство после само три недеље, преноси “Мирор”.

“У јулу ове године сам примила свог првог стално запосленог. Три недеље касније ми је открила да је трудна и сада је на одсуству. Реч је о индустрији за коју ми је тешко да нађем радника у овом тренутку, тако да је немогуће да јој нађем замену. Знам да је то њено право и понашала сам се поштено према њој и знам да ће се вратити кад она то одлучи, али да будем искрена, то нам је потпуно пореметило планове за било какав раст ове године. Иако знам шта је исправно, желим да вас питам да ли бисте прихватили посао у малом предузећу иако сте трудни?”, написала је она на “Мамснету”.

Корисници форума одмах су осули паљбу по њој, рекавши јој да је и потезање овог питања била погрешна одлука.

“Трудница треба да ради да би платила рачуне, шокантно!”, “Ако примате жену између 20 и 40 година требало би да рачунате на могућност да затрудни”, писали су корисници.

Само неколицина њих се сложила да поступак раднице није био исправан и да би јој “дали отказ одмах у августу кад је изашло на видело шта спрема”.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".