– Кад ми је Матејев пријатељ преко ћеркиног Инстаграма затражио број мобилног након дочека Нове године, одмах сам знао да нешто није у реду, а нарочито када ми је рекао да је Матејев телефон искључен - испричао је јуче за хрватске медије отац несталог младића, ватерполо судија и дугогодишњи радник сплитског Наставног завода за јавно здравље Ненад Периш.

Отац несталог Матеје у неверици је што нико није успео да види одлазак његовог сина из клуба у коме је славио дочек, као ни то да после тога нема баш никаквих трагова туче и инцидента који би наговестили да је можда био нападнут.

– Муче ме неке дилеме: испред клуба и у клубу нема никаквих трагова крви, косе или било чега што би указивало на сукоб. Није ми јасно да нико од особља "Готика" није видео када је и где је отишао мој син. Апсолутно ништа, као ни гости који су били испред клуба. Туче није било, никаквог инцидента, а Матеја нема. Изузете су све камере у "Готику" и на околним објектима и путевима које се сада прегледају, ваљда ће оне открити нешто – нада се отац који похваљује рад и сарадњу београдске полиције

Забринути отац на Фејсбуку: "Помозите ми молим вас"

У жељи да што пре пронађе несталог сина, Ненад Периш поделио је вест о несталом сину и на друштвеној мрежи јфејзбук у којој је написао "Помозите ми молим вас".

 

 

Како је јуче испричао за хрватски медиј, добио је многобројне позиве српских служби, Хрватске амбасаде као и својих пријатеља који су се ангажовали у потрази за несталим младићем.

– Немерљиву ми помоћ у овим тешким тренуцима дају моји стари пријатељи из Београда – бивши ватерполиста Игор Милановић и државни секретар за спорт Србије Дарко Удовичић који су ангажовали све снаге и ресурсе у потрази за мојим сином. Звали су ме и из амбасаде у Београду, из београдске полиције... Медији сваког тренутка и тамо и у Хрватској објављују информације и фотографије мог Матеја. Изузете су камере из тог клуба "Готик", где је виђен око два и по иза поноћи.

Несрећни отац био је каже против тога да му син за дочек иде у Београд али због осталог друштва га је на крају пустио.

- Матеју је ово био први пут да иде у Београд и, да вам право кажем, нисам био ни сада за то да иде баш тамо чекати Нову годину. Али, ишао је с пријатељима које зна још из основне школе па ми је ипак било некако лакше - истакао је он.

Пријатељи га траже по целом граду, поделили видео снимљен испред клуба

У потрази за несталим другом, Матејеви пријатељи направили су видео испред кафића где је младић последњи пут виђен и сумирали све опције могућег исхода.

Један од његових другара који је правио снимак мобилним телефоном у позадини је рекао да је видео камеру на оближњем локалу која би можда помогла у истрази. Он је такође пришао до металне ограде, истичући да је довољно висока, те да се не би тек тако могла прескочити, или неким случајем упасти у воду.

Како је навео коментаришући је атмосферу у клубу, у њему била омладина, још млађа од њега и његовог 27-годишњег пријатеља. Казао је да није било опасног друштва.

- Није он мали. Није њега могао један човек некако спремити у џеп и негде га однети. Или евентуално да никад није изашао из клуба и да су га ови поспремили у неки подрум. Може се сазнати ко ради у клубу - рекао је друг.

Мистериозан нестанак

Нестанак сплићанина велика је мистерија за његове пријатеље који су из Хрватске дошли заједно са њим да прославе Нову годину.

Они су у разговору за медије испричали да је њих седморо у вече нестанка најпре отишло на вечеру у један ресторан у Бетон хали, а онда у клуб "Готик". Када је у једном моменту друштво схватило да Матеја већ неко време нема, почели су да га траже унутра. На излазу из клуба, схватили су да је његова јакна остала у гардероби. Натсвили су потрагу и около.

Другови су након потраге отишли у смештај, где су се надали да ће ујутро доћи. Када се то није десило, контактирали су полицију.

Младић је последњи пут виђен у клубу "Готик" у Бетон хали око 2.30 часова.

- Дошли су њих шест пријатеља из Сплита 30. децембра. С њим је био пријатељ Миро, у клубу "Готик" је рекао да иде у тоалет, након чега му се губи сваки траг" - испричала је за "Блиц" Јосипа Бартуловић, другарица несталог Матеја Периша из Сплита.

- Само желим да га нађемо што пре и да се врати дома - рекла је забринута другарица.

Полицијска истрага започета одмах

Полиција интензивно трага за несталим Матејом Перишем, који је последњи пут виђен у локалу у Бетон хали. У току су интензивне радње потраге - прегледају се снимци са сигурносних камера у близини места на којем је Матеј нестао, полиција разговара са његовим пријатељима у чијем је друштву био.

Медији се укључили у потрагу

У потрагу за несталим двадесетседмогодишњим Сплићанином укључили су се сви српски и хрватски медији као и они у региону.

Вест о нестанку сплићанина проширила се по друштвеним мрежама и дели су у објавама.

Све је почело од тренутка када су његови пријатељи на друштвеним мрежама поделили објаву у којој су навели да је Матеј нестао и да моле да им се јаве сви који нешто знају о њему.

Фото: Принтскрин

 

 

Матеј је завршио економију, цело ово лето је напорно радио као спикер и заслужио је добар новогодишњи одмор с пријатељима који се, на жалост, претворио у драму.

Породица се нада да ће све ипак завршити добро и да ће се Матеј здрав и жив с оцем вратити кући.

(Блиц)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".