Одмах су почеле спекулације да је умро од предозирања, али супруга Данијела је тврдила како се Дино годинама није дрогирао. То су потврдили и налазе се обдукције које су показале да је преминуо у сну од мешавине таблета које узима, како би се скинуо од дроге.

 

 

- Умро је од микса тих таблета, које је узело неколико дана пре своје смрти. Узимао је таблете за спавање, смирење, против болова, антидепресиве, повремено и метадонску терапију. Према речима лекара, његово тело је било у изузетно доброј кондицији и сви органи су му били здрави. Хемијски састав тих таблета проузроковао је компликације дисајних путева и он је умро у сну. Нешто слично се догодило и Хиту Леџеру, аустралијском глумцу који је такође узео превелику количину таблета за смирење - рекла је тада Данијела.

 

 

Умро је тужан, несрећан и депресиван

Дино је одувек био психички лабилан. Мучила га је депресија и био је склон зависностима. Такође, жудео је за пажњом, а када су јавност и колеге почели да га заборављају, психички је потонуо.

 

 

- Мој син умро је тужан, несрећан и депресиван - рекла је његова мајка Дијана након Динове смрти.

Она је тада изненада тврдила да су колеге Дина игнорисале последњих десет година његовог живота и да нису желеле сарадњу с њим. Међутим, прави разлог његове душевне боли била је смрт његовог оца Бориса Дворника, који је преминуо само шест месеци раније.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @glumci_srb

 

Борисова смрт покосила је Дина

Миљенко Дворник - Дино је рођен 20. августа 1964. године у Сплиту, од оца чувеног глумца Бориса Дворника и мајке Дијане Томић. Након завршене основне школе Дино Дворник је уписао Комерцијално-трговачку школу у Сплиту.

Од малих ногу је показивао како га школа толико не занима колико љубав према уметности. Дино Дворник је похађао и музичку школу, али како га класична музика није пуно занимала, убрзо је напустио школу. Дино и његов брат Деан Дворник 1970-их година глумили су у неколико телевизијских филмова и серија, од којих је најпознатија серија "Наше мало мисто", која је прославила њиховог оца Бориса.

Дина није интересовала глума, па се окренуо музици. 1980. са братом је основана групу "Кинески зид", која је промовисала фанк музику. С бендом је снимио прву фанки плочу у Хрватској, а са песмом "Теби припадам" освојио је награду за ннајбољег дебитанта на Загреб фесту. Будући да је био под стресом, пре сваког наступа Дино је почео да узима наркотике, да би временом постао и зависник.

 

 

Приватан живот

1989. оженио се Данијелом Куљиш са којом је наредне године добио ћерку Елу. Када је наследница стигла на свет, одлучила је да престане са конзумирањем дроге.

 

 

2006. године породица Дворник одлучила је да направи ријалити по узору на америчке звезде Озборнове који се звао "Дворникови", али шоу је потрајао само годину дана. Дино је умро 7. септембра 2008. године у свом стану, само осамнаест дана након прославе 44. рођендана и мање од шест месеци након што му је умро отац.

(Стил)