Што је најбитније, не предају се и верују да ће се сви извући! Александра и Роберт, родитељи девојчице (14), коју је тог 20. децембра отео Нинослав Јовановић, вишеструки злочинац-повратник, са 20 година затворског стажа због силовања, ни две године касније нису пронашли мир јер су девет дана били у агонији, слутећи да стотине полицајаца и реке људи из тог краја њихову девојчицу неће пронаћи живу. Ипак, девојчицине трауме су далеко страшније јер је била у канџама силоватеља заточена у једној кући у селу Пасјача у нишком округу, где је доживела праву голготу.

Девојчица је тада пронађена изнурена и немоћна и одведена је на лечење од трауме коју је доживела од Нинослава познатијег као Малчански Берберин због болесног обичаја да шиша своје жртве.

Девојчица се данас осећа много боље, али и даље мора да се лечи. Њена мајка Александра испричала је за Српски телеграф да ће новогодишње празнике провести код куће јер и даље није спремна за дружење мимо школе.

- Празник, ко празник. Ми смо срећни што нам је дете преживело тортуру монструма, али уверени смо да никада неће моћи потпуно да оздрави од те трауме. Помогли су приватни психолози и психијатри на клиници коју смо раније посећивали, а сада је у школи три доктора лече кроз разговоре, девојчица је и даље повучена и ретко с ким може да разговара. Има неколико другарица у школи с којима се чује телефоном. И после две године је хватају напади плача и тренуци потпуног повлачења у себе - прича Александра.

Чак ни с породицом своје мајке, која живи у истом дворишту, не комуницира јер се плаши реакција из окружења. Страхује да би могла опет бити повређена.

- Плаши се да било где иде сама. Увек мора неко да буде са њом, а ми, као родитељи, превише страхујемо након свега. Тешко се боримо са тим кроз шта је прошла наша ћерка и шта је доживела као тинејџерка - рекла је Александра.

Девојчица никад не спомиње силоватеља, како каже њена мајка, осим када препричава кошмарне снове.

- Често сања грозне снове у којима су неки други силоватељи који је муче и после тога јој није добро. Повлачи се у себе и ћути, а ми слушамо савете психолога који су нам рекли да је у тим моментима оставимо на миру. Рекли су нам и да морамо да јој се нађемо када жели да разговара, па тако и радимо - искрена је мајка Александра.

Подсећања ради, 5. јануара ове године Нинослав Јовановић осуђен је на казну доживотног затвора због отмице и злостављања девојчице, коју је пресрео на путу до школе и отео је, након чега је злостављао до 29. децембра у напуштеној кући, а он се скривао у свом родном селу Малча до 5. јануара.

Сања да има своју собу

Пошто се девојчицин живот одвија у соби од 16 квадрата коју дели с родитељима, она машта да једног дана има свој кутак.

- Живимо код мојих у стану од 35 квадрата. Нас троје смо у једној соби. Па кад се пресвлачи неко, друго двоје морају да изађу. Много би јој значило да може да позове неку другарицу у госте, али шта ће кад нема простора за то - закључила је Александра, уз опаску да се радује што се и њена ћерка попут вршњакиња интересује за лепу гардеробу, али да јој је жао што не могу да јој је приуште јер тешко живе.

Хоће да упише медицинску школу

Девојчица је сада полуматурант и жеља јој је да једног дана буде психолог ако буде имала могућности за студије.

- Презадовољни смо оценама јер после свега што је преживела њене тројке и четворке су нама веће од петица. Њена жеља је да учи средњу медицинску школу и после тога да, ако буде могућности, студира, на пример, психологију јер би волела да помогне као што њој помажу сада - истакла је Александра.

(Српски телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".