Многи су желели да је свргну са трона, а међу њима и њен бивши сарадник Милутин Поповић Захар. Након што се посвађао са Бреном и "Слатким грехом", те са њима прекинуо сарадњу, открио је певачицу Гордану Адамов која се на естради представљала као Лепа Лана.

Фото: З. Кнежевић

 

 

Захар је хтео од ње да направи нову Лепу Брену, идеја је била да она засени Бренину популарност. Међутим, због једне непријатности морала је да напусти естраду.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

- Те давне 1983. године снимила сам свој први албум "Ја сам Лана", а за то је најзаслужнији Милутин Поповић Захар, који ме је и открио. Он се посвађао са Лепом Бреном и "Слатким грехом", прекинуо сарадњу с њима, па је као пандан Лепој Брени открио мене, а надимак Лепа Лана наденуо ми је покојни Минимакс. После првог албума и успеха који сам доживела, повукла сам се са јавне сцене, а највећи разлог томе биле су отворене претње колеге који је рекао да ће убити и мене и моје дете ако не престанем да снимам албуме. Тај човек ми је отворено претио, а сада када се сретнемо, он је сав диван, чак ме и загрли. Једноставно, нисам трпела ауторитете, имам став и карактер који није могао да поднесе наређења. Све сам прекинула и отишла у Америку - рекла је једном приликом Гордана Адамов.

Иако су је сви упоређивали са Лепом Бреном и сматрали је њеном конкуренцијом, њих две су биле у одличним односима.

- Упознале смо се у једном хотелу, у коме је она започела своју каријеру и у то време била је оно што је народ у Србији волео, расна жена са свим атрибутима. Била је дивна и лепо смо се слагале. Нисам желела да ме пореде с њом, желела сам да будем другачија, била сам своја. Када се сретнемо, лепо се испричамо - испричала је Лана у једном интервјуу.

Фото: Јутјуб принтскрин/Grand Magazin Tv Grand

 

 

Лепа Лана издавала је албуме до 1995. године, а онда се поптуно повукла са естрадне сцене.

- Од 1996. године наступам и у Америци и у Србији. Радим са супругом који свира хармонику. Мој живот не би имао смисла када бих радила нешто што не волим - закључила је она.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".