"Најгори шеф у Великој Британији" наишао је на салву критика због слања срамотних писама о отпуштању свог особља на Бадњи дан. Радницима у Хортон Естаблишментс Лимитед у месту Хал речено је "из ведра неба" да ће остати без посла до Нове године, ако се тешка финансијска ситуација пословања не промени у року од недељу дана, преноси британски "Сан". Неки су допис примили на Бадњи дан па су били више него шокирани. Када је интернет сазнао за то писмо, избила је велика буна против спорног шефа, а неки људи називају га неправедним и срамотним.

На интернету су се многи питали: "Зар није могао да пошаље писма после Божића? Што није пустио људе да уживају у празницима и данима без стреса". Друга особа је написала: "Вау, ово није тужна вест само за запослене, већ и за све оне људе о којима ови запослени брину. Требало је претходно да их упозоре на ово. Преносити такве вести на Бадњи дан је грозно."

Фото: Профимедиа

 

 

Спорна фирма се тренутно продаје на аукцији, на вeб страници Гилберта Бајтсона. Траже се понуде за следећих седам дана или ће запослени остати без посла јер ће их фирма прогласити технолошким вишком. Фирма води групу посебних школа у заједници, домова за децу и домова за одрасле.

У писму особљу стоји: "Ако није могуће осигурати продају до 31. децембра 2021., постоји вероватноћа да ће фирма морати да престане с радом, јер ће према предвиђањима за 2022. завршити у стечају у прва три месеца следеће године". Особљу је речено да се може укључити у почетни консултацијски састанак са администраторима на којем ће добити више информација о стању у којем се фирма налази.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".