Stravično ubistvo uz reku Savu, nadomak Jadranske avenije gde se nalazi nikad dovršena sveučilišna bolnica u novozagrebačkom Blatu, šokiralo je javnost.

Pogotovo jer se odvilo oko 19.15 sati u visokoj travi pet metara od obale i 100-tinjak metara od nasipa po kojem celi dan, pa i u suton kao što je to bilo u ponedeljak naveče, trče desetine rekreativaca i pasa.

Glavni akter tog, četvrtog po redu ove godine femicida je 47-godišnji Leopold B. koji je svojoj vršnjakinji, Kristini K. K., inače poznatoj grafičkoj dizajnerki i vrlo omiljenoj osobi u okruženju, nožem koji mu se našao u ruci tokom susreta u Blatu, doslovno prerezao grkljan.

Nesretna žena je izdahnula na mestu događaja i nije joj bilo spasa, a on je odlučio okrenuti broj policije i tako se sam prijaviti.

Međutim, policiji je bio vidno uznemiren, sedeći na travi nadomak beživotnog tela, pokušavao objasniti da ga je ona, zapravo, ničim izazvana napala, a kako se saznaje, njih dvoje su bili u ljubavnoj vezi koja je "štekala" već neko vreme i koja je okončana užasnim zločinom.

"Napala me pa sam se branio. Nisam hteo da tako završi. Nisam, doista nisam", u nekoliko je navrata ponovio istražiteljima Leopold B. koji će kazneno odgovarati za teško ubistvo ženske osobe za što mu preti najmanje deset godina zatvora.

A hoće li, nakon što se obave sva potrebna veštačenja kao i kad stigne nalaz obdukcije sa Zavoda za sudsku medicinu, biti ukalkulisana u optuženje i njegova tvrdnja o samoodbrani pa će se teretiti za neki blaži oblik zločina, pokaza će istraga koju će pokrenuti tužiteljstvo  u Velikoj Gorici nakon što ga ispitaju.

"S velikom pozornošću smo pratili izvještaje medija o ubojstvu na nasipu. Nije bilo nikakvih detalja kao niti imena počinitelja i ubijene. Jutro posle koleginica s posla mi je poslala link s tim člankom u kojem je naslov bio da je toj ženi prerezan vrat te mi napisala: ‘Je li znaš da je to naša Kiki‘. Bila je predivna žena i predivno je odgajala decu koja nisu zaslužila da na takav gnjusan način ostanu bez majke", kaže za Jutarnji prijateljica ubijene žene.

Drugi poznanik otkriva nam da je znao da se viđa "s nekim tipom i da je smara".

(RadioSarajevo)

BONUS VIDEO: