Večeras se održava prvo polufinale Evrovizije 2024, na kom će se Srbija predstaviti sa pesmom "Ramonda" koju izvodi Teya Dora, a malo ko zna zbog čega Bosna i Hercegovina već nekoliko godina ne učestvuje na ovom takmičenju.

- BHRT je trenutno pod sankcijama trećeg stepena s EBU-om – što znači da više nemaju pristup bilo kakvim aktivnostima ili uslugama EBU-a, potvrđeno je ranije za Bljesak.info iz Komunikacijskog tima EBU-a.

- Ne želimo otkrivati iznos duga, ali on je rezultat članstva BHRT-a u EBU-u u celini, a ne samo njihovog učešća na Eurosongu, kazali su iz EBU-a.

Foto: Profimedia

 

 

Teya Dora nastupa 2. na Evroviziji 2024

Na Evroviziji 2024 Srbiju predstavlja Teya Dora sa pesmom "Ramonda", a prema prognozama kladionica naša predstavnica će proći u finale.

Foto: ATA images

 

 

Teya Dori na kladionicama predviđaju 23. osvojeno mesto u finalu Evrovizije 2024, dok je u prvoj polufinalnoj večeri na 10. mestu.

Kako će se iz dva polufinala u veliko finale plasirati po 10 najboljih zemalja, prema prognozi kladionica i naša zemlja će se plasirati u veliko finale.

Za evrovizijski trofej ove godine bore se predstavnici iz 37 zemalja.

Iz dva polufinala u veliko finale plasiraće se po 10 najboljih zemalja, a direktno su se u finale plasirale zemlje takozvane „velike petorke“ – Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i zemlja domaćin Švedska.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: