Kako prenose španski mediji, on je glavni osumnjičeni za nestanak supruge, od koje se razvodio.

- Nacionalna policija uhapsila je u Majamiju supruga Ane Marije Knežević, Kolumbijke koja je nestala u Madridu 2. februara. David Knežević, državljanin Srbije, bio je glavni osumnjičeni otkako su američka policija i FBI prikupili dokaze da je reč o "prisilnom nestanku" - rekli su za španski portal Infobae izvori bliski slučaju .

Kako navode, dva meseca i četiri dana nakon nestanka žene, policija je njenog supruga uhapsila na Međunarodnom aerodromu u Majamiju "zbog navodne veze" sa misterioznim nestankom njegove žene.

- U hapšenju su sarađivali beogradski ataše za unutrašnje poslove, FBI Floride i kolumbijska policija. Hapšenje je koordinirao Sud za nasilje nad ženama broj 9 u Madridu, zadužen za istragu, koja se nastavlja u strogoj tajnosti - dodaje ovaj portal.

Oni podsećaju da je Ana Marija Knežević u januaru prošle godine pokrenula brakorazvodnu parnicu od supruga. NJih dvoje, kako navode, zajedno su vodili kompaniju EOKS Technologi Solutions , koja pruža kompjutersku podršku kompanijama na jugu Florida.

- Zbog bračnih problema, prošlog decembra je odlučila da se preseli u Madrid, u kom je imala prijatelje i planirala da započne novi posao. Živela je u stanu u ekskluzivnom naselju Salamanka - navode oni.

Poslednji put, ona je sa drugaricom razgovarala 2. februara. Navodno, drugarici je oko 20 sati rekla da je u stanu i da ne planira da izlazi, a razgovor je trajao duže od sat vremena.

- Nekoliko sati kasnije, oko 23 sata, druga prijateljica je pokušala da je kontaktira ali nije uspela. Kada je sve prijavljeno policiji koja je sa vatrogascima ušla u stan, ništa sumnjivo nije pronađeno - dodaju oni.

Sledećeg dana su sa mobilnog telefona Ane Marije poslate dve „uznemirujuće“ poruke njenim drugaricama.

- U porukama je navodno pisalo da je upoznala osobu i da kreće u letnjikovac koji se nalazi na dva sata od Madrida. Poruke su poslate u razmaku od tri sata, jedna na španskom, a druga na engleskom - podseća španski portal.

Porodica Ane Marije je od prvog dana tvrdila da sumnja da njen nestanak ima veze sa problemima u braku.

Navodno, problemi su nastali pošto je Kolumbijka predložila mužu da kompaniju koju su vodili podele, dok je on insistirao da njemu pripadne najmanje 75 posto imovine.

- David Kneževič je pre nekoliko nedelja odbio da se testira na poligrafu - dodaju oni.

(Kurir)

BONUS VIDEO: