Чек (29) је оптужен за убиство након што га је полиција пронашла у крвавој одећи како клечи изнад унакажене главе своје жртве у Лас Вегасу.

Бескућник је полицији признао да је „користио зубе да једе жртвину очну јабучицу и ухо“, наведено је у извештају о хапшењу канибала.

"Деловао је параноично"

Чек је јуче изведен пред суд у Лас Вегасу, где је правио бизарне изразе лица, а његов адвокат је тврдио да је “превише луд да би му се судило”.

Сведоци су у недељу у 4.44 ујутру позвали хитну помоћ након што су видели Чека како руши човека, идентификованог као Кенет Браун на земљу. Он је „лупао Брауновом главом о бетон, деловао је параноично, вриштао је и викао, и унезверено ходао“.

Полиција је навела да је Чек убио Брауна тако што је више пута ударио његовом главом о бетон. Несрећни човек преминуо је услед тешких повреда главе.

 

 

Стравична сцена код Музеја уклетих

Паркинг 7-Елевен налази се на 1100 С Лас Вегас Булевару, неколико корака од чувеног Музеја уклетих и Мале беле капеле.

Још један позив хитне помоћи упућен је у 5.33 ујутро да исти мушкарац “једе лице мушкарца на земљи” на оближњој аутобуској станици. Полиција је стигла четири минута касније и била је ужаснута када је, како се наводи, затекла Чека са крвљу и “биолошким траговима” на лицу, рукама, устима и одећи.

Браун није реаговао и крварио је из главе, а недостајали су му лево уво и лево око.

Чек је клечао на земљи поред Браунове главе, а када су га полицајци питали шта се догодило, он је бело гледао без иједне речи, саопштиле су власти. Чек је пребачен у болницу јер је “падао и губио свест”, док је Браун по доласку у болницу проглашен мртвим.

Тврдио да је "био запоседнут"

Чек је касније детективима рекао да је бескућник и да није спавао пет ноћи заредом, јер га је “нешто запоседало”. Наводно је тврдио да га је Браун “напао” и мислио је да се бори против духа, али му је “помогла виша сила да победи”. Он је, такође, навео да су му гласови које је чуо рекли да убије особу по имену Драјк, коју није познавао и мислио је да је то заправо Браун.

На питање чиме је напао Брауна, наводно је рекао “својим зубима”, те да је “користио зубе да једе Браунове очне јабучице и уши”.

Саслушање заказано за 24. мај

Заменик главног јавног браниоца Дејвид Вестбрук рекао је суду да је Чек луд и да ће његово саслушање бити обављено 24. маја.

- Разговарао сам с њим и утврдио сам да је неспособан - рекао је Вестбрук и додао:

- Доћи ћемо до свих чињеничних навода, то је процес. Али пре него што их добијемо, морамо да уђемо у процедуру надлежности.

Уколико се на саслушању утврди да је Чек ментално неспособан да би му било суђено, он ће бити послат у менталну установу на лечење док се његово здравствено стање не промени.

Чеку је одређен притвор без кауције и налази се иза решетака у притворском центру округа Кларк.

(Блиц.рс)