Џули Мекфејден регистрована је медицинска сестра у Лос Анђелесу чија је специјалност болничка нега, а ова здравствена радница на својим је каналима на друштвеним мрежама скупила више од милион пратилаца. Ова 41-годишњакиња снима видео записе који објашњавају шта се догађа на крају људских живота, покушавајући да уклони негативност из процеса смрти и умирања.

На свом Јутјуб каналу описала је шест феномена који се догађају пред нечију смрт, а томе је сведочила неколико пута у својој пракси. Објаснила је да се те ствари не догађају свима, "али се догађају довољно често и да стога жели да људе едукује о томе". Према сестри Џули, на следећих шест ствари треба припазити: 

Налет енергије: Објашњавајући да се то догађа 'врло често', није сигурна зашто они који се приближавају смрти показују налет енергије, иако је позвала људе да 'уживају' у времену са својим вољенима током њихових последњих дана. ‘Само уживајте у томе и очекујте да ће можда убрзо након тога умрети јер то је оно што изазива терминалну луцидност, чини се да ће неко врло брзо умрети, а онда одједном добије налет енергије’, објаснила је. Рекла је да би пацијенти одједном били гладни, или би поновно могли да ходају, одједном постајући буднији и оријентисани, иако ће само дан или два касније умрети.

Фото: Профимедиа

 

Визије: Следећи феномен Џули је описала као 'визију' док су на ивици смрти, што је слично халуцинацијама. То се може догодити недељама пре смрти, а медицинска сестра признаје да би била скептична да то није сама видела неколико пута. Џули је опет објаснила да се само морате прилагодити ако неко има 'визију', иако се то може догодити и до 'месец дана пре смрти'.

Бирање када ће умрети: Ово би могло да изазове скепсу, али Џули каже да је видела људе када су 'бирали када ће умрети'. Објаснила је: ‘Видела сам неке екстремне случајеве овога, људи који само говоре, 'вечерас ћу умрети, знам то, могу то да осетим', и они то и учине. Такође неки људи чекају да сви њихови вољени дођу и тада умру’. 

‘Додир смрти': Џули је објаснила да се то догађа када неко лежи у кревету и подигне руку у ваздух, готово као да посеже за неким или види некога, а видела је неке како држе руке подигнуте дуже време. ‘То је као да виде нешто што ми не видимо и посежу за неким кога ми не можемо да видимо’, открила је медицинска сестра.

Фото: Профимедиа

 

'Поглед смрти': То често иде уз ‘додир смрти’. ‘Тада се фокусирају на једну тачку, одређени део собе, и шта год да учините нећете пореметити њихов поглед. Понекад само гледају у празно, а некада разговарају са особама које не видите. Догађа се и да имају широк осмех на лицу, као да их нешто радује’. 

‘Заједничко искуство смрти’: Медицинска сестра Џули објаснила је: ‘Заједничко искуство смрти је када неко ко не умире осећа или види или разуме шта се догађа особи која умире. То је као да вам умирућа особа оставља утисак кроз шта пролази’.  Здравствена радница, додуше, наводи да понекад то можда и није добро, зависно од особе, али из својих искустава и прича каже да је то обично позитивна ствар. ‘Било је то као да ми је та особа пружала тај осећај слободе и радости и на неки начин му говорила да је добро и заправо нисам могла да верујем колико је то невероватно’, објаснила је, ‘У то време сам била шокирана, нисам знала шта се догађа, али сам схватила да се то зове заједничко искуство смрти’. 

БОНУС ВИДЕО: