DA IH CEO SVET RAZUME: Ove srpske reči koriste i Englezi

Izvor: Nportal 25.11.2022 19:56

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Ivan Zgrozeni

26.11.2022 17:33

Tu je i mrk ili mrki koja je u engleski dosla preko Sasa. Posto Englezi imaju govornu falinku te ne mogu da izgovore reci bez samoglasnika izmedju m i r ubacili su u pa sada za mutno, mrko kazu murky.

+2 -4

1 Odgovor

U paklu se prica hrvatskim

27.11.2022 20:42

Zemljace na cemu si ti...to sto pominjes nema blage veze s icim...slucajnosti su neizbezne,mi da valjamo kao narod pa nebi svi bezali od nas.Mi da valjamo kao narod nebi isporucili svoje generale u Hag,nebi ubili sve svoje vladare,nebi bacali djubre u reke i krivili zapad za to.Sto se ti ce jezika ispace da je srpski koren kinezkog jezika ili jezika bogova.Znam jedno za sigurno a to je da se u paklu govori cistim hrvatskim jezikom,ha,ha,ha.... Vuk Karadzic je isao u Bec,Temisvar ,krao jezik od drugih!

+1 -9

0 Odgovora

Aleksa

27.11.2022 11:46

Do sada je prepoznato preko cetiri hiljade reci u engleskom jeziku koje vuku poreklo iz Srpskog jezika. Srpski jezik poznaje preko jedanaest miliona reci pa je i logicno da je koren reci u mnogo siromasnijim jezicima evrope upravo iz Srpskog jezika.

+6 -2

0 Odgovora

Mmmm

27.11.2022 12:15

Dokle više te laži o pozajmljenicama iz raznih jezika koji su formirani od 12. do 19.veka,a mi imali naš jezik pre Hrista. I zašto Nemce zovemo Nemcima,zato što ne umeju da pričaju,nemi su.

+3 -2

1 Odgovor

Ma sta mi naprica

27.11.2022 20:45

A ti prekocio dozu jedan bensedin 3 bromazepama + vinjak.....sta hoces da kazes da smo mi boziji narod...zemljace krali smo jezik ,reci...Vuk Karadzic sta je radio???Isao okolo naokolo tek tako...krao jezik drugih a to mnogi rade,nesto prodje nesto neprodje. Tuzno je koliko nas narod misli da smo mi kao recimo boziji narod,jedini ko ima pravo na drzavnost i da smo u svemu originalni a reke nam pune smeca i odpada,psi lutalice na sve strane....iskulirajte s jezikom .

+1 -8

0 Odgovora

Sladja

27.11.2022 13:16

Procitajte Srpsko srpski recnik naseg genijalnog istoricsra i lingviste Radovana Damjanovica. Tako je, mi smo stariji narod sa razvijenim jezikom. U navedenoj knjizi se jasno vidi da mnoge reci u evropskim jezicima i latinskom nemaju znacenje osim kad se objasne srpskim recima od kojih su nastale i koje imaju smisao.

+9 -0

0 Odgovora

Саша Асовић

27.11.2022 13:25

Шалите се,а шта ћемо са dream-дрема,stone-стена, и хиљаде других ријечи!?!?Е,чујеш,двадесетак ријечи???

+3 -1

1 Odgovor

Krali smo jezik kao i drugi

27.11.2022 20:53

Sta hoces da kazes da smo mi kopirali engleski? Zemljace u kakvoj ti zabludi zivis...ja mislim obratno da smo mi kopirali vece,starije narode sto je i prirodno. Svi vi koji mislite da je nas jezik toliko superioran i "pokraden" odma u Lazu Lazarevic...i ko god misli da u engleskom postoji jedna jedina srpska rec taj je u zabludi!Neke reci mogu biti slicne ali poenta je u latinskom jeziku koji je koren mnogih jezika.Rumuni kazu sarmale mi kazemo sarma i sta sad,Turci su "vlasnik" reci sarma/sarmak....opet kazem velik uticaj osvajaca,televizije,interneta..i prirodno je da nove reci dolaze a neke odlaze iz upotrebe u nasem jeziku.

+1 -6

0 Odgovora

Милорад

27.11.2022 13:31

Упоредите породична имена , брат ,сестра , мати , чедо , отац , кћер дштер или почните да бројите , један два три па се запитајте да ли су те србске речи одавде стигле Енглезима преко интернета или је можда пра језик настао овде !!!

+3 -3

0 Odgovora

Da nismo mi nebeski narod

27.11.2022 20:36

Auuuuuuuu kakva je ovo kolektivni delirijum...pa po vasem mi srbi smo stariji i od ameba. Ni jedna ama bas niti jedna rec srpskog nema u engleskom jeziku. Naprotiv mi smo krali reci od vecih naroda i sto je prirodno ,to mnogi rade,turski,ruskji,staroslovenski...,grcki,latinski. Ti pametnjakovicu sto pominjes reci brat,sestra,mati ..pa to je upravo dokaz da kopiramo reci starijih i vecih naroda.Pogledajte samo engleske reci IT,informaticke reci i ko tu koga kopira....citav svet ih kopira i tako je bilo kroz istoriju u vezi mnogih stvari. Sve u svemu nazalost niste svesni koliki uticaj na nas ima zapadna kultura,za 5 godina ce LGBT biti ok u Srbiji.

+2 -10

0 Odgovora

Povratak na vest