KOLIKO JE JAKA KINESKA VOJSKA? Poređenje sa američkim snagama

Izvor: Nportal 03.08.2022 22:14

Povratak na vest

Vaš komentar

Top komentari

Janko Petrović

04.08.2022 00:30

Ko bre jak..babuskara ponizila Kineze na političkom i vojnom delu..koji Kinezi..pas koji laje neujeda baciš malo mesa pa prestane lajati...malo dolare pa kineze u ćošak po kazni.. Sila..milijardu ljudi..ekonomska snaga...i šta bi sa tim silnim hvalisanjem...ispade Kina i Si..jeftini junaci..nema kineskog cara to je snaga

+5 -28

0 Odgovora

samo kažem

04.08.2022 08:37

Ako će mo lagati onda je kineska mornarica najmoćnija na svetu ali vi to uporno radite pa nastavite živeti u neznanju i obmanama

+11 -7

0 Odgovora

Nemanja

04.08.2022 09:19

Kini ne trebaju nosaci aviona i druge stvari koje su pobrojani, makar ne u toj meri da useta u Tajvan. A Ameri neka se misle kako ce dopremiti vojnu tehniku do Kine i ratovati blizu njenih granice. Sigurno ce Australija da im pomogne ili Britanci, smesno.

+23 -4

0 Odgovora

ja

04.08.2022 09:54

JUCE SMO SVE VIDELI!...NAPISAO SAM ROMAN,DALI GA JE DOTICNA KUCA OBJAVILA,NEZNAM?DOSLOVCE SAM NAPISAO:..."KARAVAN JOS UVEK PROLAZI.LAVEZ PASA JE UTIHNUO!"TRESLA SE GORA!....???....RODIO SE MIS!"!...KINEZI SU NAM BAS PRIJATELJSKI NAROD,I JA LICNO SMATRAM DA JE TO ZA NAS,JEDNO VELIKO PLUS!...POD PAROLOM..."DACU TI SVE STO MOGU I SMEM,I TRAZIM SAMO JEDNO-BUDI MI ISKREN PRIJATELJ!"...KINA JOS JEDINA MOZE DA NAM NESTO I DOTURI,ISPORUCI,POMOGNE SLOBODNIM PRELETANJEM,NEPRIJATELJSKIH TERITORIJA I VAZDUSNIH PROSTORA,NEKAKO,JOS NESMEJU DA GA BAS SKROZ ZATVORE ZA NJIHOVE PRELETE,SAMO IZ RAZLOGA STO ENORMNO ZAVISE OD TRGOVINE SA NJOM!MI SMO KANARINCICI U KAFEZU,JEL,I SEMENKE,VODICA I OSTALI GRISINI,BIVAJU NAM DOTURANI JEDINO OD NJIH...SVE DRUGE,VIDELI SMO,BEZ IKAKVOG NAPORA,SAMO "SKLJOC" I SVE JE ZAMANDALJENO!...I DA SE NE ZAVARAVAMO!AKO RESE I NJIMA DA ZABRANE...???ZABRANICE!!!NEZNAM DALI NEKO MOZE I SME,DA IM PONUDI DA PREVEDU ONU PESMU..."NEMOZE NAM NIKO NISTA!"...?MOZDA BI TEK ONDA KOD NAS POSTALA HIT,SA PRAVIM ZNACENJEM RECI I IZRAZA...???E ONO STO POSLE OSTAJE,SU PODRSKE U "SVETSKIM ORGANIZACIJAMA",KOJE SU,GLE CUDA!OPET POD KOMANDOM...PA JACIH,DZULE!!!KINESKA VOJSKA JE DOVOLJNO JAKA DA ODRZAVA,STANJE U SVOJOJ ZERMLJI,ONAKVIM KAKVO JE.EVENTUALNO,MOZDA I POKRENE NESTO PREMA SLABIM SUSEDIMA OKOLO...KROZ ISTORIJU,KINA JE MUKU MUCILA SA MONGOLIJOM I DZINGIS KANOVIMA...MOZDA NIJE LOSA PRILIKA DA SE TAMO NESTO ODRADI...???STO SE SAMOG UZDRZAVANJA,DA NISTA NE POKRENE PROTIV KAUBOJA I KAUBOJKE,I TO NAPISAH,SMATRAM STAROM,DOBROM,KINESKOM MUDROSCU!SADA SAMO TREBA NACI,LEPE,LAKO SVARLJIVE IZGOVORE,UZ PRILOG,..."AL' SMO GI RAZBUCALI I KAKO SU SE SAMO,PRESRALI..."...KAUBOJI CE RECI SVOJIMA I "SVETU",KAKO SU SE IPAK "PRESEKLI OD STRA",I NA VRAT,NA NOS PREKINULI BAKIN BORAVAK NA TAJVANU,DOK ONA TAMO STVARNO NIJE HTELA DA BUDE NI SEKUNDU DUZE!....NASIM PRIJATELJIMA CE VEC NESTO PRIKLADNO ZA NJIHOV NAROD,OSMISLITI...I SVI ZUBI NA MESTU,I NIJEDNA VILICA POLOMLJENA!...SITOST ZAVLADA VUCJIM COPOROM!...I LAVEZ SE NE CUJE!...KARAVAN JE OTISAO,NJISUCI SE NA KAMILAMA...NATOVARENIM,LJUDSKIM LUDILOM,KOGA PREKO BARE,IMA NA PRETEK!

+11 -4

0 Odgovora

Minja

04.08.2022 11:50

Gledano brojčano i finansijski izgleda da je SAD veća vojna sila, ali sada je u pitanju je interes i geografska teritorija. Svi ti nosače, krstarice, podmornice i dr. treba da doplove do Južnog kineskog mora što iz Amerike, što sa pacifičkih ostrva. Druge države u okruženju neće smeti da učestvuju u potencijalnom ratu da ih Kina kasnije ne kazni. Zato je tu apsolutna prednost na strani Kine. I šta tu radi Amerika, to nije njeno područje!? Pokušavaju da dokažu da su još uvek glavni svetski policajci, ali su svesni da im izmiče i vojna i monetarna i finansijska kontrola i da to vreme polako ali sigurno prolazi.

+16 -1

0 Odgovora

Goran

04.08.2022 12:42

Jaka je mnogo,puno toga se ne zna o njenom oruzju,suprotstavice se najvecim silama ravnopravno.

+17 -2

0 Odgovora

Filip

04.08.2022 13:30

Čemu ovakva poređenja. Niko ne sme da napadne Kinu niti Rusiju, a da ne računa na apsolutno ne prihvatljive gubitke. Isto važi i u obrnutom smeru. Preostaju samo proxy ratovi koje je sve teze kontrolisati...

+16 -1

0 Odgovora

Petar Veliki

04.08.2022 17:27

Svedok sam iz prve ruke šta je Kina uradila na polju mobilne telefonije (ne govorim o mobilnim telefonima, već o ostatku tehnologije), od 1998. (početnik) do 2022. (apsolutni vrh, ostatak sveta im je do kolena). Takav napredak se može uočiti u svim oblastima industrije, tehnologije, medicine, građevinarstva, ..., ono što su uradili za 20 godina, ostatku sveta, normalnim zemljama je potrebno - 300 godina. Ja ne verujem da se to nije desilo samo - u kineskoj vojnoj industriji i vojsci? Kinezi su suviše mudri, i kauboji će sjahati na kulturan način, da i njima samima to izgleda lepo.

+8 -0

0 Odgovora

Goran

04.08.2022 17:30

Greska kinezi na na tajvan direkt preko japana Amerika oni su krivi za sve

+0 -0

0 Odgovora

Nikola

06.08.2022 10:41

Poređenje vojski Kine i SAD je nepotrebno. Treba porediti vojske Kine i Tajvan. U slučaju napada Kine na Tajvan SAD bi se ograničile na doturanje oružja tavanu a ne na aktivno učešće u ratu kao što se može videti u Ukrajini. Eventualni rat SADa sa Kinom bi odvukao kapacitete NATOa na drugu stranu pa bi onda u evropi morali da potpišu kapitulaciju Rusiji. Baš zbog toga (ukoliko žele vojno rešenje) vreme kineskog napada se bliži a tajming je povezan sa dešavanje u Ukrajini. Mislim da će kinezi napasti tajvan kada Rusi budu pred Kijevom.

+1 -0

0 Odgovora

Povratak na vest