Čuven po romantičnim koncertima povodom Dana žena, pevač nam ovoga puta priređuje zimsku čaroliju.


Ovim povodom, pitali smo Željka kako mu je uvek polazilo za rukom da ženama prenese emociju kroz pesme.

- Žene su te koje u najvećem broju posećuju moje koncerte, ali sada ima poveći broj mladića koji dovode svoje lepše polovine na moje nastupe. Pretpostavljam da je među njima i dosta onih koji su se upoznavali i zaljubljivali uz moje pesme. Takođe ima veliki broj devojaka i žena koje su kao male uz maminu pratnju dolazile da me slušaju, što se nastavilo i kako su odrastale. Još uvek čuvam stara pisma koja sam dobijao baš od tih devojčica, od kojih neke sada gledam i na televiziji - zagonetno kaže Željko ali ne otkriva koje su to javne ličnosti bile njegovi fanovi.

S obzirom na to da korona virus ne jenjava, opšte je poznato da je muzička branša možda ponajviše pogođena ovom pandemijom. Na pitanje kako se sa tim bori, Samardžić kaže:

- Ja sam na vreme razmišljao o periodu kada će mi godine sve manje dozvoljavati pevanje, to vreme se poklopilo sa pandemijom. Od oktobra meseca sam penzioner, imam svoju penziju koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima... Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene.

Foto: ATA images

 

 

Korona virus nije zaobišao ni njegovu porodicu.

- Razboleli su se unuci, pa ćerke i zetovi. Bili su u karantinu 14 dana i hvala Bogu prošli su bez težih tegoba. Maja i ja malo više vodimo računa te smo u redu. Činimo kako se mora. Velika je tuga za onima koji su nas zauvek napustili - kaže pevač koji se godinama bori sa oboljenjem štitne žlezde.

- Dobro sam sada, već duži period imam taj problem sa štitnom žlezdom. Redovno pijem terapiju i zato je sve pod kontrolom. Trudim se da živim zdrav život, da što više budem na svežem vazduhu, pa mi ne otežava svakodevnicu. Prilagođavam se generalno kako godinama, tako i vremenu u kom živimo. Nažalost korona nam baš ne ide u prilog, ističe Željko koji ovih dana ima razlog i za slavlje jer se bliži trenutak kada će dobiti četvrto unuče.

- Uvek sam se nadao da ću dočekati da mi i najmlađa, treća kćerka Minja podari unuče. Presrećan sam što će se to, Bože zdravlja, i dogoditi početkom februara. Ona nosi devojčicu, tako da ću imati dve unuke i dva unuka, ne postoji ništa lepše. Minja će takođe biti i gost na koncertu, pevaće prateće vokale. Kada sam je pitao da li joj smeta stomak koji je već dosta porastao, rekla mi je da ne smeta i da joj je zadvoljstvo da bude deo toga. Koliko god da voli muziku i poseduje svoj studio, ona se pored ponekih cover-a ne pronalazi potpuno u ovom svetu, iskren je Željko.

S obzirom na to da je sa suprugom Majom u braku duge 44 godine, pitali smo ga da nam otkrije njihove male tajne.

- Bitan je balans, ko je u trenutku raspoloženiji taj popusti, nekad ona, nekad ja. Među nama vlada veliko prijateljstvo pre svega, poverenje i ljubav, otkriva pevač i priseća se čime ga je supruga osvojila:

- Izdvajala se iz mase svojom povučenošću i smirenošću. Upoznali smo se kada sam pevao na jednoj igranci na kojoj se našla, a potom smo se sreli i na njenoj maturskoj večeri. Bio sam direktan i odmah sam je priupitao da mi bude žena. Svi su mi govorili da nemam šanse, ali eto, uspeo sam, praktično sam osvojio neosvojivu tvrđavu. Kada bi je svi gledali mojim očima bila bi najlepša na svetu.

Za kraj smo ga pitali kako mu se dopadaju novi muzički pravci na našoj estradi.

- Iako nemam toliko dodirnih tačaka sa današnjom popularnom muzikom, moram reći da mi se dopada. Ima dosta mladih talenata koji bi mogli napraviti velike karijere. Moraju svakako dosta da se trude kako bi svoje karijere uvek dizali na viši nivo, ipak je pesma ta koja nas krasi. Smatram da je nebeska kapa dovoljna za sve da se pod njom pronađu. 

Brkove sam obrijao zbog infekcije

Pevača smo pitali i da nam otkrije zašto više nema njegovih autentičnih brkova, na šta nam je otkrio da ih je i on jako voleo ali da su mu pravili smetnje na licu.

- Bili su super ali malo su mi pravili infekcije na licu pa sam morao kratko da se odmorim od njih. Tek kada sam ih skinuo sam shvatio koliko sam sa njima delovao starije, rekao je kroz smeh pa nastavio:

- Nikad se ne zna, možda ih vratim, a možda i za jedan od sledećih albuma odradimo novi imidž.

Stevan i Milica kao mlade nade

Željko ne krije da među mlađim pevačima ima talentovanih i predviđa im veliki uspeh.

- Što se mezimaca tiče, svi znaju da veoma poštujem i volim Stevana Anđelkovića, divnu i kulturnu Milicu Todorović... Ima ih stvarno puno. Spomenuo bih i Milenu Ćeranić, ona je jednom prilikom uradila kaver jedne moje numere, povodom čega sam joj i čestitao putem Instagrama.

Pred rasprodati koncert u Kombank dvorani 24. 12.2021. Željko Samardžić je objavio na svom Ju tjub kanalu novi spot i pesmu "Oprosti ako tražim previše".

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".