Takođe, radi se i na rasvetljavanju napada eksplozivom na porodicu njegovog kuma Tomislava S. u maju u zagrebačkom naselju Lanište. U eksploziji eksploziva ispred stana Tomislava S, samo pukom slučajnošću niko nije poginuo. Privedeno je desetak ljudi.

Policija sumnja da se u zajedničko delovanje povezala navodna grupa u nameri da se osveti Tomislavu S. i njegovom kumu Tomislavu S. za fizičke napade i ponižavanje Lea Z. dok su se sva trojica nalazili u istražnom zatvoru, kao i u nameri da se osvete Alenu B. zbog nerešenih odnosa i konflikta s Darkom J. povezanih uz preprodaju droge.

Oni su uključili grupu muškaraca i sumnja se da su angažovali i osobu da izvede napad na članove porodice Tomislava S.

Jedan od lidera grupe "Srbi" i njegov kum dogovorili su se navodno da će se Tomislavu S. osvetiti za njegove napade i za ponižavanje L. Z. dok su bili u Remetincu (zagrebačkom zatvoru), ubistvom njegove vanbračne supruge i njihovo dvoje dece. Planirali su da ih dignu u vazduh. Tako su navodno nabavili pet kilograma TNT-a i na još neutvrđen način nabavili šifru ulaznih vrata stambene zgrade u Laništu u kojoj živi porodica Tomislava S.

Nakon izviđanja i praćenja, utvrdili su u kom stanu žive njegovi najblži, pa je Jan A. 30. maja 2021. oko 2:20 sati biciklom došao na adresu. Potom je ispred ulaznih vrata stana u kojem se nalazila porodica skinuo ruksak u kojem je bilo pola kilograma TNT-a, koji je upalio sporogorećim fitiljem i udaljio se.

U eksploziji čistom srećom nije bilo poginulih. Vanbračna supruga lakše je povređena, a do težih posledica za nju i njenu decu nije došlo jer se, nakon što je čula zvuk sagorevanja fitilja ispred ulaznih vrata stana, udaljila od ulaznih vrata i sklonila u kuhinju, dok su se deca nalazila u drugoj sobi.

U eksploziji je na zgradi u kojoj se nalazi njihov stan nastala šteta od oko 146.000 evra.

(Novosti onlajn)