Ovih dana gledamo ga u ulozi Uroša Perića u seriji "Besa" kojom je oduševio celu Srbiju, ali i region. Iako u poslednjih nekoliko godina živi u Srbiji, karijeru je uspešno počeo da gradi u Fransuskoj, a kasnije i u Holivudu, ali se zbog ljubavi i sina vrato u rodnu zemlju.

Životni put Radivoja Raše Bukvića (42) je neverovatan.

Rođen je 20. novembra 1979. godine u Somboru. 2005. je završio Fakultet dramskih umetnosti, a odmah po diplomiranju se pojavio u televizijskom projektu Siniše Pavića, "Stižu dolari". Ostvario je zapaženu ulogu, a onda je nestao. Ubrzo su stigle vesti da je naš glumac ostvario značajne uloge u Francuskoj, a zatim je počeo da osvaja i Holivud.

Spisak filmova u kojima je glumio je zaista dugačak, a najpopularnija ostvarenja su: "A Good Day to Die Hard" (2013), "The Transporter Refuelled" (2015), "Taken" (2008).

Kaže da je oduvek imao jasne ciljeve, pa ne čudi što je uspeo da ostvari zavidnu karijeru. "Prilično rano znao sam šta želim. Još u trećem razredu gimnazije zapitao sam se gde vidim sebe za deset godina. Čim sam vizualizovao svoju budućnost, bilo mi je jasno šta treba da radim. Svaki put kad bih se našao na raskrsnici zagledao bih se u tu sliku i tačno znao kako dalje. To mi je mnogo pomoglo, inače bih bio izgubljen kao guska u magli. I dalje dosledno koračam tom davno zamišljenom stazom", rekao je on.

LJubavni život

Da je spreman na sve zbog ljubavi govori i činjenica da se zbog nje stopirao holivudsku karijeru.

NJegovo srce osvojila je 12 godina mlađa Marija Bergam sa kojom je bio u braku 5 godina.

NJihova ljubavna priča počela je poetično - u pozorištu.

"Mariju sam prvi put video na generalnoj probi predstave “Gospođa Olga” u Narodnom pozorištu u Somboru. Ispostavilo se da nam je Biljana Mašić oboma bila profesorka i dogovorili smo se da se sutradan vidimo na kafi. Taj naš susret je, u stvari, bio značajan. Na njemu sam stekao dobar predosećaj, da je ona osoba koja zna kuda ide.

Foto: Teodora Ćirić

 

Posle toga su se ubrzo i verili, a potom i venčali 2015. godine u manastiru Gradac. Nažalost ova veza nije opstala. NJih dvoje su se razveli 2020. godina, ali su ostali u dobrim odnosima, najpre zbog sina Danila.

Upravo zbog Marije i sina Danila, Raša se  vratio u Srbiju. Kako je sam rekao, želeo je da njegov sin odrasta uz baku i deku. "Ko sam ja da im oduzimam ulogu koju fantastično rade?"

(Hello)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".