Selektor Srbije ovim humanim gestom pomogao je akciji prikupljanja pomoći za Luku Kurjačkog.

Dobro poznati golub u filmskoj priči bio je talija selektoru Jugoslavije na prvom Mundijalu u Urugvaju. Samim tim jasna je i ideja kupovine životinje od strane selektora Stojkovića. On će verovatno Radoja povesti kao konslutanta na Mundijal u Katar. Uostalom, već smo svi videli da to donosi uspeh srpskom fudbalu.

Šalu na stranu, svaka čast Piksiju na ovom gestu, ali i reprezentativcima koji su takođe uzeli učešće u ovom humanitarnom projektu. Podsećamo, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Luka Jović prvi su se na poziv ekipe filma "Toma" priključili akciji za pomoć Luki Kurjačkom.

Foto: M. Vukadinović, RTS printskrin

 

 

Dramaturgu iz Beograda hitno su potrebna novčana sredstva za lečenje u Japanu. Luka je živeo uobičajenim životom mladog čoveka sve do trenutka kada mu je saopšteno da ima tumor na mozgu. Kurjački je rođen 1989. godine u Zadru. Odrastao je i živi u Beogradu, gde je završio gimnaziju, zatim i fakultet. Bavi se pisanjem i režijom, a jedini uslov da nastavi da stvara je terapija u Japanu za koju je potrebno nekoliko stotina hiljada evra. Nemanja, Aleksandar i Luka su svaki donirali po 10.000 evra i tako postali prvi kupci na aukciji predmeta iz filma "Toma", kao i iz popularne TV serije "Senke nad Balkanom".

- Hvala ovim divim ljudi i sportistima - kažu za Kurir organizatori ove prodaje.

Borba da se skupi novac se nastavlja, a i vi možete da budete deo priče. Najgledaniji film u poslednjih 20 godina "Toma" imaće svoje poslednje bioskopsko prikazivanje 21. decembra, a ono će ujedno biti i humanitarnog karaktera. Ulaznica je 50 evra.

Glumačka i autorska ekipa "Tome" predstaviće najupečatljivije predmete iz "Tome" i "Senki" koji ne budu prodati. Akcija počinje u 19 sati, a projekcija je u 20.30 u Kombank dvorani u Beogradu.

Svi možemo poslati poruku

Kako pomoći Luku

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1158 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human 1158 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248340-05

Uplatom na devizni račun: 160600000124855248

IBAN: RS35160600000124855248

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".