Malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine ponela titulu najlepše žene Srbije, a nakon glavne uloge u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta - Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Rani radovi", "Bube u glavi", "Bablje leto", "Neretva", Most", "Nokaut".

Foto: Jutjub printskrin

Posle Eve Ras, bila je druga glumica koja se svlačila u filmovima, a dala je izjavu da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena.

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetski priznatih astroloških škola i postala "stručnjak za zvezdanu magiju".

Foto: Jutjub printskrin/cinepolitica

- Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas - objasnila je svojevremeno.

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Foto: M. Koković

 

Zvezde joj, ipak, nisu nagovestile tragediju koju će doživeti u maju, 2000. godine, njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva.

Milja se izvukla iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga, ostala je nepokretna. Nikad se nije oporavila, a poslednjih godina posvetila se pisanju knjiga.

Umrla je 4. juna 2005. u Beogradu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".