Proslavljeni italijanski glumac Marčelo Mastrojani obeležio je kinematografiju 20. veka, a zabeležen je kao jedan od najvećih zavodnika kako u privatnom životu, tako i na pozorišnim daskama, u delima Vilijama Šekspira, Čehova, Goldonija.

Nakon prvog uspeha u filmu "Tramvaj zvani želja"  1947. godine, Mastrojani je dobio priliku da više od 300 ostvarenja, a čak 12 kao partner sa čuvenom Sofijom Loren.

Preminuo je 19. decembra 1996. godine, a iza sebe je ostavio dve ćerke Kjaru Mastrojani i Barbaru Mastrojani.

NJegov ljubavni život intrigirao je javnost, a prvi put se oženio 1950. godine glumicom Florom Karabeli sa kojom je dobio naslednicu Barbaru, ali su se nakon desetak godina rastali, mada nikada nisu podneli papire za razvod.

Ubrzo je upoznao koleginicu Fej Danavej sa kojom je bio u romansi dve godine, ali nije želeo da se zvanično razvezde od Flore, te ga je to koštalo još jednog kraha ljubavi.

Sa glumicom Katrin Denev bio je u dugogodišnjoj vezi, a ovaj par dobio je ćerku Kjaru koja je poznata francuska pevačica.


Kjara nije krila da joj je teško padalo što nije odrastala uz oba roditelja, jer su se Katrin i Marčelo rastali, a glumac je imao neobičan stav o ljubavi koji se i danas često citira.

—  Nijednoj ženi nisam ništa obećavao, pa me nijedna nije mogla optužiti da sam im ulivao lažne nade. Od supruge dobijam ljubav i razumevanje, a od ljubavnice strast. Žene su kao kišobran, nekoliko pravih poteza i sve je napeto — izjavio je je sedamdesetih godina.

Foto: Profimedia

 

Poslednje dve decenije proveo je sa rediteljkom Anom Marijom Tatu. Te 1996. godine preminuo je od posledica raka pankreasa, a obe ćerke i Katrin Denev bile su uz njena do poslednjeg trenutka.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".