Devedesetih je njegov izgled u više navrata bio i prilično egzotičan.

Godine 1997. osvojio je i nezvančnu titulu za naj imidž, a u listu "Sabor" je to propraćeno crticom u tekstu koji je pisao o najznačajnijim događajima u godini na izmaku.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

"Naj imidž imao je Mitar Mirić. Zbog trake oko glave poredili su ga sa Kasandrom. NJegova kožna svetlucava, zlatna odela kao i druge detalje kreira supruga Suzana. Uz sve to idu i specijalni detalji - mobilni telefon u džepu od prsluka, kojeg oblači na čupavo balkansko mačo telo", pisalo je u izdanju "Sabora" iz 22. novembra 1997.

Ranije te godine, Mitar je u kratkoj izjavi progovorio o svom "kam beku" na estradu posle kraćeg odsustva sa scene.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Meseci su prolazili, a o Mitru Miriću se malo toga čulo. Kao da je u zemlju propao! A onda je pesmama sa nedavno izašlog albuma, ali i novim imidžom povratio visoki rejting koji je i imao na estradi.

- Doživeo sam potpuni kam bek! Drago mi je što se pesme, a naročito "Ja ne živim ovde", visoko kotiraju na top listama. Međutim, za obožavaoce imam još jedno iznenađenje! Na nagovor režisera Srđana Dragojevića, pojaviću se u filmu "Rane" koji se snima ovih dana. Mogu samo da kažem da nije reč o glumačkoj ulozi, a o čemu se radi videće publika na premijeri filma.

(Arhiva TV Novosti, "Sabor", 29. septembar 1997.)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".