Amerikanac sa Floride, Adam DŽen, dao je intervju za drugi program En-Bi-Sija u kom je objasnio zbog čega je izveo ovaj, po njega "neslavan performans". Priznao je da "uopšte ne nosi zaštitnu masku", ali je odlučan u stavu da je ispoštovao sva propisana pravila avio kompanije, i nosio masku. Ističe da to nije ironija, i da nošenje crvenih tanga gaćica na licu ne vidi kao problem, prenose Raša tudej.

Ovaj neobičan izbor za meru zaštite DŽen objašnjava kao nameru da je apsurd jedini način da se suprotstavi apsurdu. Dodao je i da je isti trik izveo više puta tokom pandemije i da je svaki put izazvao različitu reakciju kod osoblja.

 

Međutim, 15. decembra, njegov let iz Fort Loderdejla u Vašington završio se pre nego što je i počeo. Nakon kratke rasprave sa članovima posade, Adam DŽen sa tangama na bradi je zamoljen da napusti avion.

U svom intervjuu za En-Bi-Si-2, ovaj 38-godišnjak uporedio je sebe sa poznatim aktivistima za građanska prava, naglašavajući kako su sve velike promene u Sjedinjenim Državama počele tako što su "obični ljudi“ zauzeli stav.

Svoj potez je uporedio čak i sa Rozom Parks, koja je „promenila tok istorije“ odbijanjem da ustupi svoje mesto u odvojenom autobusu belom putniku 1955. godine.

U izjavi za NJujork post, iz kompanije "Junajted erlajns" su podržali odluku svoje posade da Adama DŽena udalji sa leta, jer je prekršio savezni propis o nošenju maski i da je osoblje aviona „rešilo problem pre poletanja“ kako bi izbegli bilo kakve probleme tokom leta.

(RT)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".