Rogel Aguilera-Mederos (26) osuđen je na čak 110 godina zatvora, a presudu je dočekao u suzama, piše Dejli Mejl.

- Nisam imao izbora, ruke su mi vezane. Po zakonima države Kolorado morao sam ga osuditi za 27 kaznenih dela, a kod nas se te kazne moraju služiti uzastopno - naglasio je sudija A. Brus DŽouns.

Aguilera-Mederos je u trenutku fatalne nesreće radio za kompaniju iz Hjustona. Tužioci su tvrdili da je tog dana vozio gotovo 140 km na sat i da se zabio u kolonu automobila (uključujući i četiri kamiona), posle čega je došlo do eksplozije u kojoj su izgubljena četiri života

- To je bio pokolj. Jedna od najgorih saobraćajnih nesreća koju smo ikad imali ovde - rekao je na konferenciji za novinare predstavnik policije Lejkvud nedugo posle nesreće.

Foto: Jutjub printskrin

 

Osim četvoro ljudi koji su poginuli u nesreći, u bolnici je s teškim ozledama završilo još šestoro ljudi. Iako se Aguilera-Mederos na sudu branio rekavši da su mu otkazale kočnice, tužioci su smatrali da je mogao bolje da reaguje.

- Mogao je da skrene na traku za kamione i tako izbegne nesreću. Jednostavno je doneo previše pogrešnih odluka - insistirali su tužioci.

Branitelj Aguilera-Mederosa je pak tvrdio da njegov klijent nije znao da su mu otkazale kočnice kao i da neće moći da zaustavi vozilo.

- Bila je to serija nemarnih odluka, ali on nije imao nameru ikoga da povredi - tvrdio je branilac.

Kako bilo, sud nije imao milosti, pa je Aguilera-Mederos optužen za brojna dela, uključujući i pokušaj ubistva. Pre izricanja presude Aguilera-Mederos molio je sudiju da bude popustljiv prema njemu, a onda je briznuo u plač.

- Bila je to strašna nesreća. Preuzimam odgovornost, ali to je bila nesreća. Nikad u životu nisam nikoga ozledio niti sam to nameravao. Isus to zna, on poznaje moje srce. Ja nisam kriminalac, a ni ubica. Učinio sam sve što sam mogao... I sebe sam ugrozio kako ne bih naštetio drugima - kroz suze je govorio Aguilera-Mederos.

On je tvrdio da je pokušao da izbegne prometni autoput i naglasio da nije pobegao sa mesta nesreće.

- Izvinio bih se svima, žao mi je zbog poginulih i povređenih. Ni sam ne znam koliko sam se puta upitao zašto oni, a ne ja - završio je svoje izlaganje Aguilera-Mederos, ali sudija nije imao milosti.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".