Autor emisije je pre 15 godina govorio o strahu koji je imao na snimanju jedne od njegovih uzbudljivih pustolovina. On je noć prespavao u vodenici u koju je, po predanju, dolazio srpski vampir Sava Savanović. Memedović je želeo da se uveri u istinitost te priče, po kome je Milovan Glišić napisao fantastičnu pripovetku.

Foto: Arhiv Novosti/ Blic 2008. godine

 

Na ovu ideju je došao dok je prolazio kroz selo Zarožje kod Bajine Bašte, gde je čuo priče meštana koji su tvrdili da su se susreli sa vampirima.

- Proveo sam noć u vodenici Save Savanovića, ali nisam imao direktan kontakt sa vampirima. Poveo sam sa sobom snimatelja i psa. Snimatelj je bio na krovu i čitavu noć snimao je mene i psa kako sedimo dole uz logorsku vatru. Za svaki slučaj bio sam naoružan belim lukom i glogovim kolcem. Za mogući susret sa vampirom pripremio me je ekspert za te stvari iz Negotinske krajne Zlatimir Panić, autor knjige "Tako je bilo, očiju mi" .

Foto: Instagram printskrin/jovanmemedovic

 

- Posle ponoći kada je moj pas Mange zalajao, skoro sam se pokajao - pričao je voditelj.

Jovan je objasnio da mnogi ljudi iz tog kraja, tvrde da su imali kontakt sa vamprima.

- Nama se ništa slično nije desilo. Inače, sam kraj u kom se vodenica nalazi izgleda jezivo i ukleto. Stene i drveće noću sablasno izgledaju. Stoga i ne čudi da stanovnici iz Zarožja pevaju ili viču kada prolaze pored Savine vodenice. Sve smo snimili i gledaoci će to moći uskoro da vide u mojoj emisiji " Vampiri, gde su i šta rade". Ja ne verujem u natprirodne pojave. 

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Borbe", a ovaj članak je izašao u "Blicu" 16. januara 2008. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".