Nadležni poručuju da se Goranu stavlja na teret krivično delo nasilje u porodici i nanošenje teških telesnih povreda supruzi Nikoliji i krivično delo nasilje u porodici na štetu njegove majke Stoje. Optužnica protiv Gorana V. podignuta je 26. novembra ove godine, nepuna tri meseca nakon premlaćivanja, koje je zgrozilo srpsku javnost.

- Navedenim optužnim predlogom ovo Tužilaštvo je predložilo da Osnovni sud u Čačku okrivljenog oglasi krivim i osudi ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju pet godina i tri meseca i novčanu kaznu i uznosu od 100.000 dinara. Istovremeno da mu sud izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa - navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, kojim inače rukovodi tužilac Jasmina Lazović.

Irena Ilić advokatica prebijene Nikolije kaže da osim što one nisu zadovoljne optužnicom za koju misle da je preblaga, ističe da se sa pokretanjem optužnice poranilo, jer brojni dokazni postupci još uvek nisu završeni.

- Upravo zbog toga što tužilaštvo preuranjeno i bez dovojno prikupljenih dokaza podiže optužne akte, ostavlja se prostor sudovima da zbog nedostatka dokaza donose oslobađajuće presude - izjavila je Irena Ilić.

Podsećamo, Nikoliju je suprug, sa kojim ima četvoro dece, tokom noći zverski izubijao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, otkinuo joj deo uveta, izlomio rebra i naneo druge povrede nakon čega je golu bacio pored kontejnera. Nesrećnu ženu bez svesti su sutradan našle komšije, misleći da je reč o lešu nekakve uginule životinje.

Prvo ročište koje će voditi sudija Darko Maković, zakazano je pred Osnovnim sudom u Čačku za utorak 21.decembar ove godine.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".