Jak utisak ostavila je mučna scena silovanja u kojoj Albanac Kolj (Feđa) siluje Tašanu (Anđela Jovanović), nakon što ju je njen tast, Hadži Trifun (Dragan Bjelogrlić), ostavio svom saradniku na milost i nemilost. Feđa je u intervjuima priznao da se navikao da glumi ovakve likove i ovakve scene, ističući da "neko mora i to da igra".

Ovaj 47-godišnji Sarajlija okušao se i u Holivudu, glumeći u filmu Anđeline DŽoli, "U zemlji krvi i meda". On je tada zaintrigirao javnost izjaviši i da je na nagovor Anđeline i njenog tadašnjeg supruga Breda Pita napisao autobiografski roman "Blank".

Foto: RTS printskrin

 

Taj rukopis govori o Štukanovoj neobičnoj životnoj priči, a isprva je trebalo da bude samo predlog scenarija za film, što je lično bila ideja i Bred Pita, ali je nakon toga, reč po reč, Štukan došao do čitavog romana. Nedugo potom, knjiga je postala jedna od najtraženijih, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, dok je glavni razlog za takav uspeh iskrenost glumca koji se nije stideo da u knjizi napiše sve o svojoj neverovatnoj sudbini, odnosno o svom iskustvu kao snajperiste u ratu, boravku na psihijatriskoj klinici, borbi sa zavisnošću od heroina, životu u Nemačkoj, ali i političkim stavovima.

Sarajevski glumac svojevremno je i široj publici dao uvid o svom boravku na ratištu, kada je na Fejsbuk grupi "Sarajevo za svu raju i cijeli svijet" napisao nekoliko potresnih redova, a u kojima je opisao kako je izgledalo biti u ratu, pucati na ljude, iako je po opredeljenju pacifista, kako ga je to dovelo do ludnice, ali i Nemačke u kojoj je jedno vreme živeo.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".