Kako stoji u opisu peticije, razlog za ovaj zahtev jeste način na koji se Ilić odnosio prema preminuloj jutjuberki Kristini Kiki Đukić, ali i prema drugim jutjuberima.

- U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vređanja, ponižavanja i pretnji, a sve je započelo samom pesmom i prozivkom Baka Praseta. Molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Bake Praseta, jer sav njegov sadržaj nije zdrav za decu. On poziva decu na mržnju - stoji u opisu peticije, koja se može potpisati na stranici Peticije.online.

Foto: Instagram printskrin/kikax3

 

Podsetimo, jutjuberka Kika (21) tragično je preminula prošle nedelje, što je izazvalo veliku pažnju srpske javnosti. Iako su mediji prenosili da je Kika sebi oduzela život, njena porodica apelovala je da se ovakve informacije ne iznose pre nego što se okonča istraga.

NJeni najbliži prijatelji, isticali su da uzrok njene smrti nije internet nasilje, i da će se prava istina o ovom tragičnom slučaju tek otkriti.

Foto: N. Skenderija, Z. Jovanović, Instagram/kikax3

 

Kikina porodica je, uz saopštenje, objavila i nalaze sa obdukcije u kojima piše da je uzrok smrti - nepoznat.

Inače, Baka Prase i Kika su se 2019. godine sukobili zbog različitih mišljenja o situaciji na domaćoj jutjub sceni. Nezadovoljan onim što je Kika objavila, Baka Prase je objavio pesmu "Je l' te nije blam?" u kojoj ju je neprimereno prozivao i vređao, a većina njegovih pratilaca uradila je isto. Baka je pesmu uklonio sa mreže nakon Kikine smrti.

Baka Prase je, posle tragičnog događaja, priveden i na saslušanje u SBPOK radi davanja izjave na sve poznate okolnosti u vezi sa Kikinom smrću a objavio je i video u kojem je kroz suze govorio da nema nikakvu odgovornost ono što se dogodilo, o čemu je, kako je rekao, dobio uveravanja od Kikinih najbližih prijatelja. On je objavio i njihove prepiske da bi dokazao da su se njih dvoje rastali kao prijatelji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".