Humanost i ljudskost pre svega.

Na viralnom snimku koji ovih dana kruži društvenim mrežama možemo videti kako su kolege uspele da rasplaču poznatog bosanskog harmonikaša.

Sanel Filipović je svoj život posvetio muzici i harmonici, a jedan od najtežih perioda u životu bilo je saznanje da boluje od multiple skleroze. Od tada se sve menja, a zbog lečenja od ove bolesti je bio prinuđen da proda harmoniku. No, veru u život su mu vratili njegovi prijatelji i kolege, a trenutak koji su mu priredili slavi kao svoj drugi rođendan.

 

 

Prijatelji kolege su došli na ideju da ga obraduju i zajedničkim učešćem mu kupe harmoniku UNA koju je ručno i specijalno za njega izradio virtuoz na harmonici  Jasmin Šiljdedić iz Bihaća.

Na druženju koje je organizovano u avgustu ove godine u Prijedoru okupio se veliki broj muzičara, te su tom prilikom svom dragom kolegi Sanelu Filipoviću priredili iznenađenje koje će zauvek pamtiti.

Iako su bili u dilemi kako uručiti poklon, rodila se ideja da organizuju tombolu, gde su izvlačili brojeve, a glavna nagrada je navodno bio roštilj. Zapravo je to bila harmonika za Sanela. Izvučen je broj koji je imao Sanel i pozvan je da pred svima otvori paket, ni ne slutivši šta se zapravo unutra krije.

Foto: Jutjub printskrin/Edo Malic Official

 

 

Kada je otvorio poklon tek onda je ugledao harmoniku, a od sreće je zaplakao i jedva stajao na nogama. Suza je suzu stizala, a ganut gestom prijatelja, Sanel je sjeo na stolicu i plakao. Za okupljene prijatelje je  odmah i zasvirao. Bio je to izuzetno emotivan momenat, a video koji se proširio društvenim mrežama je sve rasplakao.

Šta reći osim svaka čast divnim prijateljima!

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".