Prema prvim informacijama koje su se pojavile u medijima, Kristina je presudila sebi, a sumnja se da je razlog za to bilo internet nasilje koje je trpela.

Ipak, članovi porodice tragično preminule devojke ljuti su zbog načina na koji se o ovom nemilom slučaju u javnosti govorilo i pisalo.

Foto: Jutjub printskrin/Baka Prase

 

Jutjuber Baka Prase, koji je u okviru istrage o ovom slučaju saslušan od strane pripadnika Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, rekao je u svom novom videu da internet nasilje nije bio razlog za tragediju, već nešto sasvim drugo i dodao da o tome ne želi da govori javno. On je objavio i pročitao i poruku Kikine sestre, Ivane.

- Molim sve da prestanete sa nagađanjima, lažima i dezinformacijama, da prestanete da gradite karijere na ovako tragičnom događaju. Obraza nemate, ni novinari, ni televizija ni pojedine ličnosti kad prosipate ovakve budalaštine i neistine i dajete sebi za pravo da donosite zaključke dok istraga nije završena. Svi ste mi sada opasni istražitelji i psiholozi, bruko od naroda. Sram vas bilo jer obraza nemate, po leševima gazite, za malo pregleda, šako jada - napisala je Ivana u svojoj objavi.

Foto: Instagram printskrin/kikax3

 

Svoje nezadovoljstvo izrazila je i Kikina majka, Nataša Đukić. Ona je rekla da zbog pisanja medija postoji "rizik da se njenom detetu ne održi opelo".

- Intervjue i izjave ne želim da dajem, jer sam besna i ljuta sam na ljude i medije. Narod priča svoju priču, svi su objavili da mi je ćerka izvršila samoubistvo, pre nego što su stigli bilo kakvi zvanični nalazi. Zbog svakakvih priča sam došla u situaciju da postoji rizik da mi se detetu opelo ne održi. To je strašno, strašno šta se dešava. U jednom trenutku će sve biti objavljeno i progoviriću o svemu. Sad nisam u stanju, niko me ne zanima i ne želim nikoga da vidim - poručila je Nataša novinarima portala "Republika", koji su razgovarali sa njom u blizini porodičnog doma.

Porodica Kristine Đukić izdala je i saopštenje u kojem je otkrila i da je, prema izveštaju sa obdukcije, uzrok smrti - nepoznat, a celo saopštenje možete pročitati OVDE. 

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".