Ipak, oni su daleke 1997. godine bili tema vesti drugačijeg karaktera. U dvorištu njihove kuće odjeknule su dve eksplozije, što je preplašilo članove porodice. Zorica i Kemiš bili su ubeđeni da je motiv ovog bobaškog napada bio političke prirode, a šta su o incidentu rekli za časopis "Sabor", pročitajte u tekstu, koji prenosimo u celosti:

Svedoci smo svakodnevnih nemilih događaja - pljački, ubistava, prebijanja, ucena... Do skora se sve to događalo "nekom drugom", negde daleko u svetu. A, onda se doselilo i u naš grad, komšiluk, škole, radna mesta, žrtve su postale osobe koje poznajemo. U četvrtak 13. februara oko deset sati uveče "na meti" je bilo dvorište kuće u ulici Grge Andrijanovića broj 29, u Krnjači, koje je vlasništvo estradne zvezde Zorice Brunclik. Poznato je da ovde živi brojna porodica - poevačica, njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš, četvoro dece: Maja (24), Đorđe (20), Miljana (17) i Zlata (5). Te večeri u dvorište su ubačene dve eksplozivne naprave, tačnije ručne bombe. Prva je pala i eksplodirala između ulične kapije i ulaznih vrata stana, na ivici bazena, a druga na plastični pokrivač bazena, koji je bio na vodenoj površini. Na sreću nije bilo povređenih. Ni materijalna šteta nije velika - razbijena su stakla, tragovi gelera su na zidovima i ogradi, oštećen je bazen, ali u porodicu Brunclik-Aranđelović uvukao se strah.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

Inače, te večeri je kući bila Zorica sa tek pristiglim gostima, prijateljicama Merimom NJegomir i Licijom Habić iz PGP-RTS. U sobi na spratu bila je ćerka Miljana, dok je Kemiš radio u studiju, koji se nalazi sa zadnje strane kuće u koji se ulazi iz druge ulice. Sa njim je bio i Zoričin brat Boža Brunclik. Mlađana Zlata je dan pre toga otišla kod bake, dok su najstarija deca izašla u grad. Eksplozija je donela šok i nemir, jer u prvom trenutku niko nije znao šta se dešava.

Zorica i Kemiš su u brojnim izjavama medijima ovaj napad okarakterisali su kao politički atentat. Kemiš misli da je podstaknut napisima u štampi i izjavama pojedinaca koji smatraju da njihova branša dobro živi. Zorica je uverena da se radi o napadu na "leve snage". Jer, poznato je da se deklarisala, rekla javno šta misli, kao i da je član Glavnog odbora JUL-a i član Komiteta za kulturu ove stranke. Inače, minula tri meseca, svake večeri u vreme Dnevnika 2 RTS, ispred kuće Zorice Brunclik priređivan je "koncert" sa šerpama, pištaljkama, loncima i ostalim rekvizitima kao instrumentima...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Posle ekplozije na uviđaj su došli inspektori OUP Palilula, kao i stručnjaci antiterorističkih jedinica MUP Srbije. Istraga je u toku i za počiniocima nedela još se traga.

- Prvih dana stalno su dolazili ljudi iz policije, ali vremenom se pojavljuju sve ređe - rekao nam je Kemiš. - Nema novih detalja, ni osumnjičenih, ni očevidaca. Rekoše nam da ćemo biti obaveštena kada istraga bude donela neke rezultate.

Foto:Printskrin/Jutjub/ Zvezde Granda

 

Svojevremeno su na koncertima, ali i u kući o bezbednosti članova porodice Brunclik-Aranđelović brinuli krupni, kratko podšišani momci, prilično tihi i finih manira. Gde su oni bili fatalnog četvrtka, pitali smo bračni par.

- Kada smo imali brojnih koncerata, angažovali smo te momke, ali od kako posla ima manje, nisu nam trebale njihove usluge, tako da već dve godine njih nema u našoj blizini. Ipak, posle nemilog incidenta morali smo ponovo da ih angažujemo. Na svu sreću, život u našoj porodici se polako normalizuje! Vrećamo se svojim obavezama i poslovima. Ipak, strah koji smo doživeli nije ni malo lako zaboraviti.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 3. marta 1997.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".