Legdenda srpskog glumišta, Milena Dravić, napustila je ovaj svet pre pune tri godine. Najlepše godine svog života, glumica je provela sa svojom najvećom ljubavlju, glumcem Draganom Nikolićem, ali je takođe poznato da on nije bio prvi muškarac koji ju je fascinirao.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Prvi suprug Milene Dravić, Puriša Đorđević, osvojio je njeno srce dok su bili mladi, a u braku su proveli nekoliko godina. Reditelj danas ima 97. godina a sa istim uzbuđenjem kao pre nekoliko decenija, govorio je o pokojnoj divi svojevremeno.

Foto: Obraz uz obraz

 

- Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče - nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate - prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća "zarazna", a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. LJubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je Puriša Đorđević.

Foto: Dokumentacija Borba

 

Milena je Puriši bila i ostala najveća ljubav, ali su se ipak razišli posle izvesnog vremena, te je nakon nekoliko godina bračnog života i rastanka, glumica opet odlučila da izgovori sudbonosno "da" reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

Svoju sreću, pokojna glumica je pronašla kasnije pokraj Dragana Nikolića.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".