Osumnjičen se terete da su, u ovoj godino, organizovano učestvovali u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrednosti najmanje pola milona konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH. Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona”.

Foto: GP BiH

 

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprjčavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na preecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe i zahvalio se pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu na još jednoj uspešno realizovanoj operativnoj akciji.

Trenutno je 8 osumnjičenih osoba uhapšeno i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gde će biti obavljena krim-obrada i ispitivanj. Nakon toga, biće privredeni nadležnom tužiocu. Akcija se nastavlja.

(Novosti onlajn)