Isprva, povremeni srpski reprezentativac odmah hitno je operisan i njegovo stanje je tada ocenjeno kao "stabilno, ali kritično". Desetak dana kasnije pojavila se informacija da je Jelovac priključen na aparate.

Ove vesti ispostavile su kao tačne i Jelovac je danas izgubio životnu bitku. Podsetimo, pre samo tri dana, nesrećni mladić je na zahtev porodice prebačen iz Atine u Srbiju.

Stevan Jelovac rođen je u Novom Sadu 8. jula 1989. godine. Košarkom je počeo da se bavi u novosadskoj školi košarke, odakle je došao u mlađe kategorije Partizana.

Seniorsku karijeru počeo je 2008. godine u Vizuri, a igrao je i za Crvenu zvezdu, italijansku Kasertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gaziantep, te japanski San-en Neo Finiks.

Poslednji klub bio mu je atinski AEK, a poslednji meč odigrao je u pobedi nad Jonikosom u grčkom šampionatu 30. oktobra.

Zbog povrede skočnog zgloba propustio je nekoliko mečeva. Kobni moždani udar doživeo je u sali, na parketu, dok je individualno radio u sklopu oporavka od povrede.

Foto: N. Paraušić

 

Dres reprezentacije Srbije nosio je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini i pomogao "orlovima" da se domognu učešća na ovom takmičenju.

Stevan Jelovac imao je 32 godine, kada je tragično preminuo.

Mesto i datum sahrane našeg košarkaškog biće naknadno objavljeni.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".